"A bombáknál is veszélyesebb a vírus"

A szerb kapusedző nem titkolta tapasztalatait, véleményét.


„Első az egészség, csak utána jön a labdarúgás. Bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol egy másodosztályú csapattal szemben jó esélyünk volt a döntőre, mégis úgy döntöttünk, hogy most a család mellett a helyünk. Azóta már Szerbiában vagyok, ahol este nyolctól hajnali ötig kijárási tilalom van. Ez egy vészhelyzet, katonákkal az utcákon” - mondta a TuttoMercatoWebnek a Fiorentina, a Cagliari, a Torino és az Atalanta egykori szerb válogatott kapusa.

Sport365.hu - Giuseppe Sannino távozik a Budapest Honvédtól

"Sannino munkáját ideiglenesen Pisont István veszi át, a bajnokság szüneteltetésének időszakában egyéni edzéstervek alapján - az erőnléti edzővel közösen - készíti föl a játékosokat a későbbi mérkőzésekre" - olvasható a klub honlapjának beszámolójában, amely - bár konkrétan nem nevezi meg - a koronavírus-járvánnyal indokolta a döntést, mivel a "kialakult helyzetre" hivatkozik.

A Honvéd eddigi kapusedzője, Vlada Avramov Szerbiába autózott, hogy szeretteivel legyen ebben a nehéz időszakban a koronavírus-járvány ideje alatt. A szerb kapusedző szerint rosszabb a helyzet, mint egykor a Balkán-háborúban volt. A bombáknál veszélyesebb a vírus. A kispesti klubbal múlt csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott szakember nagyon kiborult az olaszoknál és elsősorban hazájában, Szerbiában uralkodó járványhelyzet miatt.

Mik a tapasztalatai, milyen ott a helyzet?

"Most érkeztem Szerbiába, és tizennégy napot a házban kell töltenem anélkül, hogy bárkivel is érintkeznék. Ezután majd egy orvos fogja megmondani, hogy kapcsolatba léphetek-e a többiekkel. A bátyám szokott idejönni, aki ételt tesz le nekem a ház előtt. Időközben Nainngolannal és Sau-val szoktam Playstationon játszani. Nagy jók benne. Marco segíte nekem, mert már nem vagyok húsz éves, és kissé lemaradtam..."

Mit gondolsz Olaszország helyzetéről?

"Fájó arra gondolni, hogy milyen helyzet van ott. Rémálom. A második otthonom, mindig szeretek oda visszatérni."

Mit érzel olyankor, amikor olyan nehéz helyzetben lévő városokat látsz, mint Bergamo, Brescia, amelyeket nagyon jól ismersz?

"Egy évvel ezelőtt még Breciában voltam, és hihetetlen számomra, hogy ilyen helyzet alakult ki. Fájdalmas. Az olasz problémákat itt Szerbiában is érezhetjük.."

Forrás: .tuttomercatoweb.com
Borítókép: Valerio Pennicino/Getty Images

Videók