“Ilyen egy őszinte, érző ember” – egy szomorú, ámde lélekemelő Ribery-történet!

Franck Ribery korának egyik legzseniálisabb játékosa volt, akiről Lorenzo Venuti osztott meg egy kevesek által ismert, egyszerre szívszorító és lélekemelő történetet.


A francia még Olaszországban, a Fiorentina csapatánál játszott együtt Venutival, éppen abban az időben, amikor az olasz játékos édesapjánál rákos megbetegedést diagnosztizáltak, magától értetődő módon összetörve fia lelkét.
Venuti elismerte, hogy egész egyszerűen képtelen volt feldoglozni a hírt, amit édesapjáról kapott. Ekkor jött Franck, aki olyan támogató gesztust mutatott irányába, amire egyáltalán nem számított, és amivel örökre barátként tekint az olasz Riberyre.

"2021-ben, a Fio játékosaként tudtam meg, hogy az apukám rákos. Sötét időszak volt az számomra, nem nagyon tudtam nevetni, de a boldogság legkisebb csíráját sem leltem magamban.” – kezdte feleleveníteni a történetet Venuti – „ Teljesen szétestem a hír hallatán. Féltem és zavarodottságomban a Fiorentina orvosaitól kérdeztem, mi erre a magyarázat. Félrehívtam őket, elmagyaráztam a papám diagnózisát, válaszokat vártam, de legalább reméltem.”   

És itt lépett színre a világsztár csapattárs:

„Franck a szomszédos szobában volt éppen, és mindent hallott, bár én ezt nem tudtam akkor még. Amikor legközelebb az öltözőben megpillantott, leült mellém és a következőt mondta: ’Lorenzo, holnap nincs edzés, szabadnapot kaptunk a mestertől. Szeretném megismerni az édesapádat, mutass be neki kérlek’. Valamit motyogtam válaszul, de közben azt éreztem, hogy a szívem megtelik szeretettel és hálával. Olyan gesztus tanúsított irányomba, ami nem volt magától értetődő, nem kötelességből tette, hanem mert őszintén együtt érzett velem. Másnap felkaptam, és leautóztunk együtt a családomhoz Incisa Valdranóba.”

„Számomra ilyen egy igazi, érző ember. Nem a név, hanem a gesztusok döntik el, mennyit ér valaki, és Franck az egyik legjobb akit ismerek. És mindezt egy gesztussal érte el, amiért nem várt cserébe semmit, pusztán őszintén, aggódásból támogatott egy nehéz pillanatban, amelyről eddig csak ő és én, valamint a családom tudott.”

Az Olympique de Marseille, a Bayern München és Fiorentina egykori szélsőjének számadatait sokan ismerték eddig is, csak a bajoroknál 124 gólt és 182 gólpasszt jegyzett karrierje során, kijelenthetően klublegenda. És bár a 2022 októberében visszavonult játékos a Fióban is 16 találatig jutott, ez a történet bizonyítja, hogy talán nem a futballtudása a legnagyobb kvalitása az életben!
 

(Fotó:  Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Videók