„Drogok ide vagy oda, történelmet írtam abban a klubban!”

Mario Jardel kiakadt, amiért volt csapatánál nem tartják őt megfelelő becsben.


 A brazil Mario Jardel a századforduló egyik legnagyobb góllövője volt, a Porto színeiben 1996 és 2000 között 125 mérkőzésen összesen 130 gólt szerzett.

A Portóval 99-ben és a Sporting Lisszabonnal 2002-ben európai Aranycipő-győztes volt.

Visszavonulása után nem volt könnyű időszaka, mivel a kábítószerfüggőségbe esett, és depresszió, valamint alkohol- és drogfogyasztás miatt kórházba került.

Ma, immár felépülve beszélt a MARCA-nak arról, hogy nem kapott meghívót a Real Madrid-Porto legendák mérkőzésére, amelyet szombaton játszottak a Bernabeuban.

A brazil bántva érzi magát, és nem érti, miért nem hívta be szíve klubja:

"Nem hívtak meg, és nem tudom, miért. Nagyon szomorú voltam, mert én vagyok az egyetlen játékos a történelmükben, akinek két Aranycipője van. Fontos része vagyok a klub történetének, és engem kihagytak. Nem így kell bánni az élő bálványokkal.”

"Többször felhívtam korábbi csapattársamat, Vitor Baiát (aki most alelnökként dolgozik), de ő meg sem hallgatott. Jó a kapcsolatom a klubbal, és ez egy olyan meccs, amelyen szívesen játszottam volna, hiszen sok ilyen jótékonysági munkát végzek.”

Jardelt megkérdezték, hogy szerinte az lehetett-e a mellőzés oka, hogy drogproblémái hosszú éveken keresztül megkeserítették az életét:

"Nem hiszem, hogy emiatt, és a Porto olyan klub kell, hogy legyen, amely tiszteli a történelmet, a történelmét. A portói történetem túlmutat a drogokon és a fegyelmezetlenségen, amit a futballon kívüli korábbi életemben tapasztaltam. Senki sem tökéletes…” – vélekedik.

Jardel elárulta, mára már maga mögött hagyta a függőséget, és boldog, tiszta életet él.

Fotó: marca.com

Videók