Hendikep: Biztos tipp Verstappenre, győzelmi kényszerben a Chelsea és presztízs mérkőzés előtt a Kiel

Futball mellett kézilabda, darts és Forma-1 is a terítéken a kibeszélőműsorunkban.


Újabb epizóddal jelentkezik a Sport365 Hendikep című műsora, vendégeink Mr. Tipster javaslatai nyomán beszélgetnek négy közeli sporteseményről.

Szeged - Kiel (február 28. szerda – 18:45)

A férfi kézilabda-BL csoportmérkőzései hamarosan véget érnek. A vendég német együttes jobban szerepel és vezetik a csoportjukat, az elmúlt öt találkozójából négyet megnyert, csak a Kielce otthonában játszottak döntetlent. A Szeged együttese az 5. – még továbbjutó – helyet foglalja el, hazai pályán legutóbb két góllal múlták felül a Kolstad csapatát. Az őszi „odavágón” 35:32-re nyert a Kiel.

Chelsea - Leeds (február 28. szerda – 20:30)

A Chelseanek valószínűleg minél hamarabb túl kell lépnie a legutóbbi Liverpool elleni vereségen, amivel elveszítették a Ligakupa döntőjét a Wembley-ben. Mauricio Pochettino együttese egy-másfél éve csak keresi korábbi önmagát, mégis most egy győzelmi kényszerben vannak, ha csak nem akarnak búcsúzni az utolsó reális esélyüktől is arra, hogy trófeát nyerjenek az idén. A Leeds második helyen áll a Championship tabelláján, hat ponttal lemaradva a listavezető Leicester mögött. A mérkőzés egyik nagy kérdése, hogy melyik arcát fogja mutatni a Chelsea, a hazai pálya azonban mindenképpen a segítségükre lesz.

Luke Humphries - Michael Van Gerwen (február 29. csütörtök – 20:10)

A legutóbbi világbajnokság döntőjének várva várt összecsapása. Akkor Van Gerwen korábbi búcsúja miatt nem jött össze, így most a Premier League negyeddöntőjében csap össze egymással a világranglista első két helyezett játékosa. A világelső és aktuális világbajnok Humphries egyelőre csak keresi önmagát és azt az elsöprő formáját, amivel végig játszotta az őszt, majd amivel megnyerte végül a világbajnokságot. Van Gerwen szempontjából plusz motiváció lehet, a világbajnoki vereségét követően, hogy megmutassa az egész világnak, hogy továbbra is komolyan kell számolni vele. A holland van jelenleg jobb formában, de egy ilyen kaliberű mérkőzéstől, két ilyen szintű játékostól elvárható, hogy egy izgalmas és szoros összecsapást játszanak.

Max Verstappen (március 02. szombat – 16:00)

A szezon előtti tesztek befejeztével világossá vált, hogy az idei szezon legnagyobb esélyese továbbra is Max Verstappen és a Red Bull. A címvédők egy merész és jócskán átalakított versenyautóval indultak neki ennek az idei szezonnak, ami sokakat meglepett. Az előzetes várakozásokkal ellentétben azonban semmiféle problémája nem adódott a Red Bullnak az új RB20-as név alatt futó versenygéppel, amivel főként Verstappen azonnal és könnyedén rótta a köröket. A Bahreini Nagydíj legnagyobb kérdése az, hogy ki lesz a Red Bull legnagyobb kihívója, ezt egyelőre nehéz megmondani, egy dologban azonban szinte minden szakértő biztos, mégpedig abban, hogy továbbra is Verstappen és a Red Bull áll a mezőny élén, csak kérdés, hogy mennyivel?

Borítókép: Sport365

Videók