Amikor Ronaldinho és Neymar együtt varázsolt az argentinok ellen – videó

Ámulatba ejtették a világot.


Neymar és Ronaldinho egykori összjátékát a mai napig nagyon jó visszanézni.

Ronaldinho vitathatatlanul a futballtörténelem legszórakoztatóbb játékosa. A brazil gyakorlatilag varázsolt a futballpályán. Rengeteg trükkje volt, és szinte bármit mg tudott csinálni a labdával. Az ő játékát még a rivális klubok és válogatottak szurkolói is örömmel nézték. Amikor a pályafutása a végéhez közeledett, a braziloknál feltűnt egy ifjú titán, aki szintén ámulatba ejtette a világot. Neymar olyan játékra képes, amiről az emberek nagy része csak álmodhat. 2009-es debütálása óta számos sikert ért el.

Neymar 12 évvel fiatalabb, mint Ronaldinho, de a jelentős korkülönbség ellenére a páros többször szerepelt együtt a brazil válogatott színeiben. A legemlékezetesebb közös meccsüket Argentína ellen játszották 2011 szeptemberében. Minkét játékos tudása maximumát hozta, Brazília pedig 2-0-ra nyert.

Az elmúlt napokban ismét elterjedt egy rövid videó, amiben a két labdarúgó összjátékának legszebb jelenetei szerepelnek.


2021 januárjában az egyik youtuber egy hosszabb összeállítást is készített a nevezetes meccsről. Ezt a felvételt alig több, mint egy év alatt 24 millióan nézték meg., ez a szám pedig talán még sokkal magasabb is lehet, hiszen a két legszórakoztatóbb játékos varázslását nem lehet elégszer megnézni.
Neymart és Lionel Messit az utóbbi időben sokan kritizálták, az idei szezonban való szereplésük miatt, Ronaldinho ugyanakkor megvédte őket.mert ebben a szezonban kritizálták azért, mert ebben a szezonban a Paris Saint-Germainben szerepeltek.

„Nem értem, mert mind nagyszerű játékos. Mindent meg akarnak változtatni? Mit szeretnének, a világ legrosszabb játékosait?” – nyilatkozta az RMC Sportnak.

 

„Meg kell várnunk, hogy megértsék ezt az új életmódot és futballozást. A többi lassan jön. Ez az alkalmazkodás normális, jól kell csinálni a dolgokat. (Neymar) a világ egyik legjobb játékosa. Idén több sérülése is volt. Amikor százszázalékos, igazán különleges játékos a csapat számára. Neymar, Di Maria, Messi… a legnagyobb játékosok együtt vannak. Ha nem vagy elégedett ezzel, kikkel akar játszani?” – tette hozzá.

Borítókép:  Mike Hewitt/Getty Images

Videók