Könnyfakasztó videó került elő Lionel Messi legelső edzőjéről

Ilyen az, amikor egy idős mester visszaemlékezik az egykori tanítványára. - TOP2021: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365-ön.


Néhány napja vírusként kezdett terjedni az a videó, amin Lionel Messi legelső edzője látható. A kétezres évek elején készült interjú alatt az edző többször is elsírta magát, annyira elérzékenyült, amikor egykori játékosáról kérdezték.

Salvador Aparicio volt az az ember, akinél az argentin klasszis megismerkedett a labdarúgás alapjaival. Bár a 2008-ban elhunyt edző volt az, aki elsőként foglalkozott a játékossal, egy korábbi interjúban szerényen azt mondta, nem ő volt az, aki felfedezte a kis Leót.

Messi Rosarióban született és hivatalosan a Newell Old Doy színeiben kezdte meg pályafutását. Ebben a klubban focizott 6 és 13 éves kora között, majd a Barcelonához igazolt. Mindezek előtt azonban egy helyi klubban is kipróbálta magát. Mindössze 4 éves volt, amikor Aparicio meginvitálta a Club Grandoliba.

Az egykori edző nem sokkal halála előtt adott interjút, amiben felidézte, miként találkozott először Messivel.

 „Messi és a családja eljöttek megnézni egy mérkőzést. A testvérei itt játszottak. Egy emberrel kevesebb volt a csapatomban, ezért szóltam neki, hogy jöjjön játszani. Kicsi volt. Nagyon kicsi."

 

"Először csak úgy hozzágurult a labda és a bal lábát találta el. Másodszor ő irányította a labdát és futni kezdett vele a pályán. Végigszaladt a pályán és mindenkit kicselezett, aki keresztezte az útját. Minden meccsen 6-7 gólt szerzett. Egyszerűen természetfölötti volt.”

Arra a kérdésre, hogy milyen volt látni, ahogy egykori játékosa szupersztárrá válik a Barcelonában és az argentin válogatottban, Aparicio elérzékenyülve válaszolt.

„Érti? Elérzékenyülök. A minap gólt szerzett a Getafe ellen, azt mondják, olyan volt, mint amilyet Maradona lőtt Anglia ellen a világbajnokságon, de szerintem Leo jobb. Sírok és csak nézem őt. Ő az én csodám. Mit mondhatnék? Büszke vagyok.”

Bár a hatszoros aranylabdás karrierjének igazi csúcspontját már nem láthatta, de a felemelkedésének így is szemtanúja lehetett.

Borítókép: Facebook.com/Leo Messi

Forrás: sportbible.com

Videók