Kihagyja a hollandok elleni mérkőzést Marko Arnautovic

Az osztrák támadó sértő megjegyzéseket tett ellenfelére, miközben ünnepelte gólját.


Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Marko Arnautovic, az Európa-bajnokságon szereplő osztrák válogatott labdarúgója, amiért gólöröme közben sértő megjegyzéseket kiabált az északmacedónok elleni vasárnapi csoportmérkőzésen.

Arnautovic szerezte Ausztria harmadik találatát a 3-1-es sikerrel végződött bukaresti találkozón, majd az ellenfél védője, Ezgjan Alioski felé ordított szerbül.

Utóbbi játékos albán származású, Arnautovic édesapja pedig szerb, édesanyja osztrák, az északmacedónok panasza szerint pedig nacionalista sértések hangzottak el. Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi szabályzata szerint minimum tízmeccses eltiltás jár rasszista vagy etnikai sértésért, de az UEFA úgy ítélte meg, hogy "mindössze" sértés történt.

A 32 éves Arnautovic - akinek így ki kell hagynia a csütörtöki, hollandok elleni találkozót - a közösségi oldalán kijelentette, hogy nem rasszista, és elnézést kért azokért a szavakért, amelyeket a "csata hevében" mondott.

Borítókép: GettyImages 

Sport365.hu - Arnautovic nem örült, hanem őrjöngött és káromkodott a gól után

Észak-Macedónia labdarúgó-válogatottja vasárnap 3-1-re kikapott története első Európa-bajnoki mérkőzésén az osztrák csapattól, amely viszont hetedik találkozóján először győzött a kontinensviadalokon. Marko Arnautovic a mérkőzés után bocsánatot kért a gólja ünneplése miatt. A 32 éves játékos a második félidőben lépett csereként pályára, és a 89. percben gólt is szerzett ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt.

Videók