Elhárultak az akadályok, lesz mérkőzés Tiranában

Albánia vasárnap Anglia ellen lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.


Elhárultak az akadályok Tiranában, így az eredeti terveknek megfelelően vasárnap 18 órától megrendezik az Albánia-Anglia labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzést a magyar válogatott csoportjában.

Csütörtökön a tiranai rendőrség arról tájékoztatta az Albán Labdarúgó Szövetséggel (FSHF), hogy nem tudja garantálni a csapatok biztonságát.

A koronavírus-járvány miatt a meccset zárt kapuk mögött rendezik, de a közelben működő vállalkozások - többnyire bárok - felszereltek számos vasasztalt, és azokhoz napernyőket rögzítettek, ezek pedig elfoglalják az Air Albania Stadion szinte összes bejáratát, vagyis a létesítmény közvetlen környékén nagy tömegre lehet számítani.

Az FSHF március 3-án arra kérte a hatóságokat, rendeljék el a stadion mellett üzemelő üzletek és bárok bezárását, illetve az építmények leszerelését, de erre nemleges válasz érkezett.

Pénteken az albán állami rendőrség szóvivője elmondta, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a rend és a biztonság érdekében a mérkőzés előtt, alatt és után. Hozzátette, félreértésről volt szó, és sajnálják, hogy a szövetség elhamarkodottan reagált a médiában.

A világbajnoki selejtező I csoportjának az albánokon és az angolokon kívül tagja még Magyarország, Lengyelország, San Marino és Andorra.

Borítókép: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Videók