Zlatant különleges kérésre vette rá a szövetségi kapitány

Ibrahimovic négy és fél év után tért vissza a válogatottba.


Zlatan Ibrahimovic több mint négy és fél év után csütörtökön visszatért a svéd labdarúgó-válogatottba, amelyben a 117. mérkőzését játszotta, de most először énekelte a kezdés előtt csapattársaival együtt a himnuszt.

Az AC Milan 39 éves csatára a Georgia ellen 1-0-ra megnyert stockholmi világbajnoki selejtezőn kezdőként 84 percet töltött a pályán, és a 35. percben ő adta a gólpasszt Viktor Claessonnak.

A meccs után Ibrahimovic elmondta, Janne Andersson szövetségi kapitány kifejezett kérése, hogy a játékosok együtt énekeljék a himnuszt a kezdés előtt, és megígérte neki, hogy ezúttal ő sem lesz kivétel. Hozzátette, előbb meg kellett tanulnia a svéd himnuszt, de nagyszerű érzés volt a közös éneklés.

Ibrahimovic arról is beszélt, nagyon boldog és büszke volt, hogy ismét pályára léphetett nemzeti színekben, minden pillanatban igyekezett a legjobbját nyújtani, és segíteni a csapattársainak. Hozzáfűzte, nem volt egyszerű a győzelem, mert elmaradtak a saját tudásuktól, nem voltak annyira veszélyesek, mint kellett volna.

"Végül nyertünk, és megszereztük a szükséges három pontot, de javulnunk kell. Ez volt az első meccs, még csak két-három napja vagyunk együtt, bízom benne, hogy egyre jobbak leszünk"
- fogalmazott a Puskás-díjas játékos.

Janne Andersson is arról beszélt a meccs után, hogy túlságosan sokat hibáztak, ezért szinte kizárólag a három pontnak örülhetnek.

"Zlatan csak két napot edzett velünk. Ebből a szempontból jól sikerült a találkozó, de elemeznünk kell a történteket, és sokkal jobban kell játszanunk, veszélyesebbé kell válnunk támadásban" - szögezte le a szakvezető.

Borítókép: Michael Campanella/Getty Images
 

Videók