Amikor Edgar Davids 35 méterről ütötte ki a kapust – Videó

Volt kraft a lövésben. - Top 2020: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365 oldalán.


A szemüveget viselő holland középpályás alighanem minden idők egyik legikonikusabb labdarúgója, de ami egészen biztos, hogy a kilencvenes évek egyik legmarkánsabb szűrője volt.

A kőkemény „Pitbull" kulcsfontosságú szereplője volt az 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert Ajaxnak. Két évvel később Torinóba szerződött, a Juventus szurkolók legnagyobb örömére. Ugyanis Davids a Juvéban is csillogott, valamint háromszor nyerte meg a csapattal az olasz bajnokságot. Hét sikeres év után elhagyta a zebrákat, majd megfordult a Barcelonában, az Interben, a Tottenhamben, miután aztán 2007 januárjában hazatért az Ajaxhoz.

Csupán másfél évet töltött Amszterdamban, de ez az idő is elég volt ahhoz, hogy összehozza a labdarúgás egyik legviccesebb jelenetét.

Egy PSV Eindhoven elleni mérkőzésen, Davids mintegy 35 méterről kapásból megbombázta az ellenfél kapuját, a labda hatalmas erővel a keresztlécen csattant, majd onnan egyenesen Heurelho Gomes fejére pattant. David lövésében akkora erő volt, hogy a kapufáról lepattanó labda is képes volt enyhe agyrázkódást okozni a brazil hálóőrnek.

Forrás: givemesports
Borítókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Videók