"Számomra büszkeség Németországért játszani"

Mats Hummels mindenképp szeretett volna visszatérni a nemzeti együttesbe.


A 2014-ben világbajnok Mats Hummels az elmúlt években azért dolgozott, hogy visszakerülhessen a német válogatottba, amely a magyar csapattal szerepel azonos csoportban a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Borussia Dortmund védője Thomas Müllerrel, a Bayern München támadójával, valamint a szintén Münchenben futballozó Jerome Boatenggel együtt került ki a Nationalelfből Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusi döntésének értelmében.
A tavalyról idénre halasztott kontinenstorna után távozó Löw azonban most behívta Müllert és Hummelst a válogatottba, amely szerdán a dánok ellen játszik felkészülési mérkőzést.

"Fájt, de minden erőmmel azon voltam, hogy visszakerüljek, mert számomra büszkeség Németországért játszani" - jelentette ki Hummels, aki bevallotta, múlt pénteken "kissé izgatott és feszült" volt, amikor újra csatlakozott a válogatott kerethez, mostanra azonban készen áll arra, hogy segítse az együttest a dánok, valamint jövő hétfőn a lettek elleni meccsen.

"Már ezeken a találkozókon is úgy akarunk játszani, mintha az Eb-n lennénk. Ugyanazt a tempót, intenzitást és minőséget akarjuk pályára vinni, amit majd a torna ideje alatt láthatnak tőlünk" - nyilatkozta Hummels.

A németek mindhárom csoportmeccsüket Münchenben játsszák, először június 15-én a világbajnok franciákat fogadják, majd 19-én az Eb-címvédő portugálok, aztán 23-án a magyarok következnek.

Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Videók