Sterling döntött - Az angolok legyőzték a horvátokat

Az első félidőben nem láthattunk gólt, a másodikban viszont Sterling eldöntötte a találkozót.


Az Anglia–Horvátország Európa-bajnoki mérkőzés a D-csoportból jól indult, azonban a későbbiekben kissé aláfagyott a lendület a játékosokból, a második játékrészben ennél több kellet a győzelemhez.

A 7. percben Mason Mount került helyzetbe, mindössze pár centin múlott, hogy gólt szerezzen. Folden kishíján megszerezte a vezetést, ám a kapufa megmentette a horvátokat. A 28. percben Perisic kapott egy lapos beadást, amit 21-ről bőven a kapu fölé lőtte. A 33. percben már egyértelműen észrevehető, hogy leült kissé a mérkőzés. Az első félidőben összességében az angolok voltak veszélyesebbek, de amíg nincs gól, addig ez nem sokat ér. A 43. percben Trippier lőtt még egy szabadrúgást, de Perisicben megakadt a lövés, így nem lett belőle semmi.

A 60. percben megtört a jég! Kalvin Phillips remek passza után Raheem Sterling szerezte meg a vezetést az angoloknak. A 62. percben majdnem jött a második, ám Harry Kane fölé lőtte a labdát, amibe majdnem bele is sérült. A 66. percben Rebic került helyzetbe, ám nem találta jól el a labdát, ami a kapu mellé csorgott. Ezt követően ugyan voltak helyzetek, de igazán komoly akciót nem tudtak kialakítani. A horvátokokban ma nem volt benne a győzelem, míg az angolok egy góllal ugyan, de nyerni tudtak összességében megérdemelten.


Fotó: Martin Rickett/PA Images via Getty Images

Borítókép: Vincent Mignott/DeFodi Images via Getty Images

Videók