"Megtiszteltetés számomra, hogy ez a figyelemreméltó eredmény Ronaldo nevéhez fűződik" - Ali Daei

A legendás iráni csatár az elsők között gratulált a portugál rekordjához.


Az iráni Ali Daei az elsők között gratulált a portugálok világsztár labdarúgójának, Cristiano Ronaldónak, hogy a 109. válogatottbeli góljával utolérte az örökrangsor élén.

Ronaldo az Európa-bajnokságon, a szerdán este Budapesten rendezett franciák elleni találkozón duplázott, és ezzel fogta be Daeit.
"Megtiszteltetés számomra, hogy ez a figyelemre méltó eredmény Ronaldo nevéhez fűződik majd" - írta az Instagramon Daei, utalva arra, hogy a portugál világsztár várhatóan hamarosan egyedül lesz éllovas.

A csapatával nyolcaddöntőben jutott Ronaldo sem maradt adós a válasszal:

"Az igazi bajnokok örökké bajnokok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen kedves szavakat olvastam olyan nagy bálványtól, mint amilyen te vagy! Köszönöm, Ali Daei" - fogalmazott.
Az ötszörös aranylabdás 178. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és immáron 109. alkalommal volt eredményes. Az 52 éves Ali Daei 1993 és 2006 között 149 válogatott mérkőzésen szerzett ugyanennyi találatot.

 

Az örökrangsorban a negyedik Puskás Ferenc a legelőkelőbb helyen álló magyar, aki 85 válogatott fellépésén 84 alkalommal volt eredményes.

Borítókép: Amin Mohammad Jamali/Getty Images

Videók