Hasonló forgatókönyv, mint az olasz-spanyolon, jön a hosszabbítás

Kilencvenhét perc alatt sem jutottak dűlőre a felek egymással.


Nem dőlt el a rendes játékidőben az Angol-Dán elődöntő, jöna  hosszabbítás.

Az angolok nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba, a dánok pedig már néhány másodperc elteltével szabálytalanságot követtek el. Delaney belerúgott Sterlingbe, pár pillanat múlva azonban folytatódhatott a mérkőzés. Az angolok a folytatásban is nyomás alá helyezték ellenfelüket, de a dánok stabilan védekeztek. Az első jelentősebb megmozdulásra a 7. percig kellett várni, ekkor Phillips labdaszerzését követően Kane adta be Sterlingnek, ő azonban nem érte utol a labdát. Két perccel később ismét Sterling került főszerepbe, Sakához próbálta eljuttatni a játékszert, de Christiensen szerelte őt.

A 10. percben a túloldalon Maehle próbált megindulni, de Walker még időben utolérte. A dánoknak egy minutummal később is volt egy lehetőségük, Damsgaard törhetett volna kapura, kissé azonban elbambult.

A 13. percben a túloldalon Mount vette célba a kaput, lövését Vestergaard blokkolta. Két perccel később Kane vágta volna rá, de a léc fölé lőtte. A 17. percben Pickford adta el a labdát amiből Damsgaard indult meg, majd Braithwaite-nek passzolt, aki közel húszról lőtte mellé.

A 24. percben a dánok vezettek szép támadást, de hiába cselezgetett szépen Larsen, Walker megálljt parancsolt. Jöhettek volna az angolok, ám Maguire eladta a labdát, Dolberg pedig eljuttatta azt Damsgaardnak, aki tíz méternél kicsit távolabbról lőtte bal felső mellé. A 28. percbenismét Walkernek kellett mentenie, Braithwaite próbálkozott fejjel.

Negyedórával az első játékrész vége előtt a dán Damsgaard végett el hibátlan szabadrúgást 23 méterről, és bevette az angol kaput. A dánok ezzel átvették a vezetést. Az angoloknak ezzel megdőlt a gól nélküli szériájuk, de Pickford így is beállította a hazai rekordot.A 34. percben Philips elől mentett Vestergaard. Két perccel később az angolok jutottak szabadrúgáshoz, de ami sikerült az egyik oldalon az nem sikerült a másikon. Tovább próbálkoztak az angolok Kjaer azonban elfejelte előlük a labdát.

Az angolok hiába próbálkoztak, 38. percben Sterling lövését remekül véfte Schmeichel, azonban nem bírták sokáig a dánok. Kane indítása után Saka passzolt Sterlingnek, aki elől Kjaer próbált menteni, de a lábáról a kapuba pattant a labda. Ez volt a torna 10. öngólja.

Nem csüggedtek sokáig a vendégek, a 42. percben Braithwaite indult meg, lövésig azonban nem jutott.

45 perc leteltével szólt a síp, hosszabbítás nélkül ért véget az első játékrész.

A második játékrész kezdetére egyik kapitány sem módosított a keretén, de a meccs iramában sem állt be sok változás.

A 47. percben Kane tette volna oda a labdát Sterlingnek, de Schmeichel résen volt. Három perccel később Maguire könyökölte meg csúnyán Kjaert, így villant az első sárga. Az 53. percben Dolberg vette célba a jobb alsót, Pickford azonban nagyot nyújtózott. A labda maradt a dánoknál, de az angol hálóőr Braithwaite beadását is elcsípte.

Az 56. percben Maguire hét méterről fejjel vette célba a kaput. A Wembley közönsége már bent látta a labdát, Schmeichel azonban brutálisat védett, hős válik belőle.


A következő percekben ismét a dánok kezébe, vagy inkább lábába került az irányítás, Dolberg Maguire lábai közt gurított a kapuhoz.

A 60. percben magukat hozták nehéz helyzetbe a dánok, Sterling beadásából kis híján újabb öngólt szereztek. Az angolok növelték a nyomást, két perc múlva Mount indult meg, de a labda elakadt Kjaerben. A 64. percben ismét Mount próbálkozott, de Schmeichel megint a helyén volt. Közben Christensen maradt lenn a földön, de az ápolást követően vissza tudott térni.

 

 
A dánok ezt követően hármas cserét eszközöltek. Stryger helyére Wass, Damsgaardéra Poulsen, míg Dolbergére Norgaard érkezett. Nem sokkal később az angolok is frissítettek, Grealish váltotta Sakát.

A 72. perctől angol pillanatok jöttek. Előbb Shaw szabadrúgását kellett Christiansennek mentenie Kane elől, majd Mount kapuralövését fogta Schmeichel. Ezt követően Kane zúgott el a tizenhatoson belül, a VAR szerint azonban először az angol volt szabálytalan.

A 78. percben Cristiansen mentetett nagyot, de közben mmegsérült, így Andersen váltotta. A 80. percben Phillips bombázott a jobb kapufa mellé. az utolsó negyedórában kissé beszorultak a dánok, de a 90. percig nem tudták gólra váltani a helyzeteiket az angolok. 

Hat perces hosszabbítás következett. A 94. percben Phillips lőtt nagyot, de a léc fölé ment. Az utolsó percekben sem csökkentették a hazaiak a nyomást. Az utolsó előtti Percben Kanet buktatták, de a szabadrúgásból sem voltak eredményesek az angolok. A bíró a 97. percig engedte a hazaiak próbálkozásait, ekkor azonban szólt a síp, Jöhet a hosszabbítás!
 

Borítókép: Facebook.com/UEFAEuro2020

Videók