Győzelem a világranglistavezető ellen? Az olaszok ezt szeretnék

Csúcsrangadó az Allianzban.


A labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntői közül az egyik legjobban várt mérkőzés az Olaszország-Belgium találkozó lesz.

Roberto Mancini csapata eddigi kapitánykodása alatt mindössze két alkalommal szenvedett vereséget és már 31 mérkőzés óta veretlen. 

Eddigi legnagyobb eredményeik Európa-bajnokságon

Aki elsőre ránéz erre a párosításra és az elmúlt mérkőzések eredményeire, nehezen tudná eldönteni, hogy ki nyerné ezt az összecsapást. Az előző Eb-n mindkét válogatott a legjobb nyolc közé jutott. Az olasz válogatott 1968-ban megnyerte az Európa-bajnokságot, mindmáig ez a legjobb eredménye, a belgák 1980-ban ezüstérmet nyertek. Az olasz válogatott kétszer jutott döntőbe 2000-ben és 2012-ben. A 2000-es Eb-n (amelyet Belgiumban rendeztek, a franciákkal szemben maradtak alul a döntőben). 

Örökmérleg

A két csapat legutóbb az előző Eb csoportkörében találkozott egymással, ekkor az olaszok 2-0-ra győztek, ez később a csoportelsőségüket is jelentette.


 

Olaszország és Belgium a 23. találkozóját fogja egymás ellen játszani az eddigi mérkőzéseken 14 olasz győzelem született 4 döntetlen és 4-szer örülhettek a belgák. Világeseményen az olaszok még veretlenek a jelenleg világranglista vezető belga csapat ellen. 

Csapatok útja a negyeddöntőig

A Roberto Martinez irányította belga válogatott eddig valamennyi mérkőzését megnyerte 90 perc után és mindössze egy gólt kaptak a csoportkörben, míg az olaszok kapott gól nélkül hozták le a csoportkört. 

A nyolcaddöntőben Roberto Mancini együttese hosszabbításra kényszerült, ahol végül legyőzték az osztrák válogatottat, míg a belgák Thorgen Hazard távoli lövésével nyertek Portugália ellen.
 

 

 

Sport365.hu - Őrült mérkőzésen, hosszabbítás után jutott tovább Olaszország

A labdarúgó Európa-bajnokság második nyolcaddöntőjében az eddig 100%-os olasz válogatott és az osztrákok találkoztak egymással. A játéknap első mérkőzésén a dánok kiütötték a walesi együttest, így ők ott lesznek a legjobb nyolc közé. A találkozó a várakozásoknak megfelelően indult, a 6. percben Insigne ugratta ki Immobilét, aki ütközött az osztrák kapussal.

 

 

Az olasz sajtó magabiztosan várja a rangadót.

A La Gazetta Dello Sport egy nappal a mérkőzés előtti címlapja.
MINDENKI TART OLASZORSZÁGTÓL 

 

A belgáknál aggodalomra ad okot, hogy két meghatározó játékosának, Romelu Lukakunak és Eden Hazardnak is ki kellett hagynia a csütörtöki edzést.

A Le Soir egyik cikke 24% esélyt ad a belgáknak a végső győzelemre.

 

 

Legnagyobb nevek 

A belgáknál akár a teljes kezdőcsapatot felsorolhatnánk, meghatározó lesz az, hogy Eden Hazard és Kevin De Bruyne ott lehetnek-e mérkőzésen.  Az olaszok javára Insigne, Immobile, illetve Spinazzola pályán nyújtott teljesítménye dönthet.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a két edző így nyilatkozott. 

Roberto Martinez a belga válogatott kapitánya: "Harcolunk az idővel, hogy Eden és Kevin kész legyen. Még nem tudnám megmondani, hogy játszanak-e mert az utolsó pillanatig akarok várni a döntéssel."

Roberto Mancini olasz kapitány: Látnunk kell majd, hogy a meccs képe hogyan alakul, és fel vagyunk készülve a változtatásokra, ha az előzetes terveink nem jönnek be. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus meccs lesz és az a csapat fog nyerni amelyik eggyel kevesebb hibát vét. Kiegyenlített játék lesz.
 

A mérkőzés péntek este 9 órakor lesz az Allianz Arénában, Münchenben, amely a szlovén Slavko Vincic sípjelére kezdődik. 

 

 

Borítókép: GettyImages 

Videók