"Ez túl szép" - sajtóvisszhang

Az olasz sajtó eufóriáról, míg az angol médiumok csalódottságról és elszalasztott lehetőségről írnak.


A labdarúgó Európa-bajnokság fináléjában az olasz válogatott büntetőkkel győzött a Wembley-ben az angol válogatott ellen. Az olasz válogatott 1968 után ért fel ismét Európa trónjára. Az olasz újságok szerint ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.

A La Gazzetta Dello Sport ezt írta a címoldalán.

TÚL SZÉP…

"Olaszország Európa királynője" – állt a portál egyik cikkében. A legolvasottabb olasz lap szerint a mérkőzés alatt minden olasz óriásnak érezhette magát. 

Egy másik cikkük hét kék csodáról ír.

 

A szintén olasz La Republicca címlapján ez áll. 

"Európa tetején"

 


 

 

Az angol The Guardian a mérkőzésről szóló tudósítását így írja le.

Olaszország összetöri Anglia aranyálmait.

A portál feleleveníti, hogy az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate az 1996-os Eb elődöntőjében a büntetőpárbajban tizenegyest hibázott.

A lap hozzáteszi, hogy az elmúlt három évvel ezelőtt a Kolumbia elleni negyeddöntőben sikerült megnyerni a büntetőpárbajt a háromoroszlánosoknak. Megemlítik, hogy a szurkolók és a csapat egymásra találtak, igaz a nagy álom ezúttal elmaradt. 

 

A szintén angol BBC szerint Olaszország elrontotta Anglia "hazatérő" partiját.

 

 

Borítókép: Facebook.com/ Uefa Euro 2020  

 

Sport365.hu - A fiatalok voltak a feláldozhatóak - A rutinos olaszok az Európa-bajnokok

Olaszország a selejtezőket is beleszámítva veretlenül jutott be a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe, míg az angolok a selejtezősorozatban kaptak ki legutóbb. A Wembley Stadionban sorra kerülő finálé mindkét résztvevője öt győzelemmel és egy döntetlennel menetelt végig a kontinenstornán. A 2.

 

 

 

Videók