Eriksen üzent csapattársainak: "Jól érzem magam, és remélem, hogy hamarosan visszatérek."

A La Gazzetta dello Sport szerint a 29 éves férfi ezt írta.


Piero Volpi, az Inter orvosa szerint Christian Eriksen orvosi vizsgálatai „soha nem mutattak problémát”, míg a dán sztár állítólag azt mondta csapattársainak, hogy „hamarosan visszatér”.

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban. Eriksen újraélesztése - egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint - sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

„Lélegzett, és éreztem a pulzusát, de hirtelen ez megváltozott” – mondta Morten Boesen, a dán orvos az AP-nek. „Ahogy mindenki látta, ezután elkezdtük újraéleszteni.”

Az orvosok szó szerint megmentették Eriksen életét a pályán, mire a dán csillagot kórházba szállították, ahol további orvosi vizsgálatokon esik át. Az Inter vezérigazgatója, Beppe Marotta elárulta, hogy Eriksen a kórházból küldött SMS-t Nerazzurri csapattársainak a Whatsapp-on. A La Gazzetta dello Sport szerint a 29 éves férfi ezt írta: "Jól érzem magam, és remélem, hogy hamarosan visszatérek."

„Nagyon rossz órák voltak ezek, nemcsak nekem, hanem az egész Inter családnak. Eriksen a következő napokban további vizsgálatokon fog részt venni, a legfontosabb az, hogy jól érezze magát, de még soha nem volt olyan jel arra, hogy bármi problémája lenne, sem a Tottenhamnél, sem az Internél.”

Sport365.hu - Eriksen ébren! - Fogta a fejét a hordágyon

Egyszerűen hihetetlen. A Dánia - Finnország Európa bajnoki mérkőzésen Christian Eriksen összeesett, és eszméletlenül a földre hullott. Senki nem nyúlt hozzá, egyszerűen csak a földreesett. A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztik, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Sport365.hu - "Eriksen lélegzik és tud beszélni" Az imák célba értek

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztik, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban. Egyszerűen hihetetlen. A Dánia - Finnország Európa bajnoki mérkőzésen Christian Eriksen összeesett, és eszméletlenül a földre hullott. Senki nem nyúlt hozzá, egyszerűen csak a földreesett.

Sport365.hu - Emberségből mutatott példát a dánok csapatkapitánya

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dánia-Finnország találkozó 42. percében a dánok középpályása, Christian Eriksen összeesett a pályán és megállt a szíve. Elsőként a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és Eriksen jóbarátja, Simon Kjaer rohant oda, hogy ellenőrizze, hogy Christian lenyelte -e a nyelvét. Amikor látta, hogy nagy a baj, arra kérte csapattársait, hogy állják őt körbe, amíg az orvosi segítség megérkezik.

Forrás: football-italia.net
Borítókép: Carl Recine - Pool/Getty Images

Videók