Egy nagy téttel bíró és egy tét nélküli meccs jön a C csoportban

Az előzmények alapján az Ukrajna-Ausztria mérkőzés tartogathat több izgalmat.


A részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának hétfői zárófordulójában Ukrajna és Ausztria Bukarestben találkozik, és mind a két csapatnak lehetnek még továbbjutási reményei.

Két csoportkör után mindkét válogatott 3-3 ponttal áll, az ukránoknak 4-4, az osztrákoknak 3-3 a gólkülönbségük. Andrij Sevcsenko, az ukránok szövetségi kapitánya kiemelte: az osztrákoknak masszív csapatuk van, jó kvalitású és felépítésű játékosokkal.

"Mindkét csapat győzelemre fog játszani, mert bár nekünk az egy pont is elég lenne a második hely megőrzéséhez, így a biztos továbbjutáshoz, egy ilyen nagy tornán azonban ezzel a felfogással nem lehet messzire jutni. Győzni szeretnénk" - mondta.

Az osztrákokat irányító Franco Foda hangsúlyozta: a nyolcaddöntőbe jutást illetően sorsuk a saját kezükben van, majd örömét fejezte ki, hogy egy meccsre eltiltott kulcsemberük, Marko Arnautovic visszatér az Ukrajna elleni mérkőzésre - a játékos gólöröme közben sértő megjegyzéseket kiabált az északmacedónok ellen, még az első csoporttalálkozójukon -, amit saját szemszögükből "döntőnek" tart.

A másik, amszterdami mérkőzésnek a továbbjutás szempontjából nincs tétje, hiszen a hat ponttal álló, társházigazda hollandok biztosították nyolcaddöntős részvételüket, míg az Eb-újonc, pont nélküli északmacedónok biztos kiesők. Utóbbi gárda szövetségi kapitánya, Igor Angelovski az ukrán meccs második félidejében nyújtott teljesítményt szeretné viszont látni játékosaitól, csapata "igazi arcát", ami reményei szerint elég lesz - a szépségtapaszt jelentő - történelmi pontszerzéshez.

Holland kollégája, Frank de Boer figyelmeztetett: nem becsülhetik le ellenfelüket, amely megérdemli, hogy Eb-résztvevő legyen.

Hozzátette: az északmacedónok szervezettek, jól teljesítettek eddig az Eb-n, Goran Pandev személyében pedig egy rutinos "öreg rókát" is a soraikban tudhatnak, aki képes a különbséget jelenteni, és nagy kedvvel futballozik a tornán.

Várható kezdőcsapatok:

Ukrajna:
Buscsan - Karavajev, Zabarnyi, Matvijenko, Mikolenko - Malinovszki, Sztepanenko, Zincsenko - Jarmolenko, Jaremcsuk, Céhankov
Ausztria:
Bachmann - Dragovic, Alaba, Hinteregger - Lainer, Sabitzer, Schlager, Grillitsch, Ulmer - Baumgartner, Arnautovic

Észak-Macedónia:
Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Nikolov - Ademi, Alioski, Bardhi, Spirovski - Pandev, Elmas
Hollandia:
Stekelenburg - Dumfries, De Ligt, Aké, Blind, Van Aanholt - Klaassen, Gravenberch, Wijnaldum - Depay, Malen

Borítókép: Vasile Mihai-Antonio - UEFA/UEFA via Getty Image

Videók