"Korábban túl hamar adtam fel, hiányzott belőlem a gyilkos mentalitás" - Lukaku

A belga játékos a válogatott szezonra is szeretné átmenteni remek formáját.


Romelu Lukaku szeretné az olasz labdarúgó-bajnokság most zajló idényében mutatott "gyilkos mentalitását" átmenteni az Európa-bajnokságra, amelyen trófeához segítené a világranglistát vezető belga válogatottat.

A 27 éves csatár a Serie A 2020/21-es kiírásában 33 meccsen 21 góllal és 10 gólpasszal segítette eddig az Internazionalét, amely négy fordulóval a bajnoki zárás előtt, már vasárnap bebiztosította elsőségét.

"Egy bajnoki cím megszerzésével tapasztaltabb leszel, megtanulod, hogy közelíts a mérkőzésekhez. Kifejlődik benned a gyilkos mentalitás. Ez hiányzott belőlem a karrierem során, korábban túl sokszor adtam fel" - nyilatkozta Lukaku, aki ezt megelőzően csak egyszer, még 2010-ben, az Anderlecht csapatával ünnepelhetett bajnoki aranyérmet többek között Juhász Roland csapattársaként.

A támadó - akit 2019 nyarán szerződtettek a milánóiak - kifejtette: a bajnoki cím megszerzését követően mostantól az motiválja, hogy a nyáron a belga válogatott megnyerje története első világversenyét. Hozzátette: nagyon reméli, hogy a belga kulcsjátékosok közül Thibaut Courtois, Eden Hazard (mindkettő Real Madrid), Axel Witsel (Borussia Dortmund) és Kevin de Bruyne (Manchester City) hozzá hasonlóan ugyancsak trófeával zár sikeres klubszezont, amiből a válogatott is profitálhatna.

"Ez nagyon jót tenne nekünk. Megalapozna egy jó csapatszellemet, amelynek segítségével együtt lennénk képesek még előrébb lépni" - mondta.


Lukaku a válogatottban is bizonyítana.

Borítókép: Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images

A bajnoki szezonban Lukaku lövéseinek 23,6 százalékát váltotta gólra, és a Serie A-ban a 2004/05-ös idény óta első játékosként ért el legalább húsz gólt és tíz gólpasszt. A Serie A kanadai táblázatát 31 ponttal vezető Lukakut a Juventus portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo követi 30 ponttal.
A remek mutatók ellenére Lukaku nem hiszi, hogy jelenleg ő lenne a legjobb formában lévő csatár a világon.

"Az minden kétséget kizárólag Karim Benzema" - utalt a Real Madrid francia játékosára. Benzema a La Liga mostani szezonjában 21 gólja mellett nyolc gólpasszt könyvelt már el. A bajnokságban 121 percenként eredményes, szemben Lukaku 127 percével.

A világbajnoki bronzérmes belga válogatott a tavalyról idénre halasztott - részben budapesti rendezésű - Eb-n Dániával, Finnországgal és Oroszországgal szerepel a B csoportban.

Borítókép: Claudio Villa - Inter/Inter via Getty Images

Videók