A portugálok hatalmas nyomást helyeztek ránk, de egyelőre nem tudtak gólt lőni

Volt néhány meleg helyzet a magyar kapu előtt.


Egyelőre nem született gól a magya labdarúgó-válogatott első eb-mérkőzésén.

A mérkőzés első perceiben a portugálok kerültek főszerepbe, közülük is Jota, aki többször is próbálkozott. A 4. percben a bal oldalon próbált megindulni, ám Botka még idejében varázsolta el előle a labdát. Két perccel később a portugál oldalt váltott és Silva passzát követően 17 méterről lőtt kapura, ám Gulácsi a helyén volt és védte a kísérletet.


Fotó: Sport365/BakonyiPéter

A 9. percben ismét jó összjátékot mutatott be a két portugál, amelyet követően Jota ezúttal 12 méterről próbálkozott, ám lövése elsuhant a felső léc fölött.

Egy perccel később Lovrencsics szépen szerelte Ronaldót, amellyel a közönség elismerését is kivívta.

A 13. percben aztán Guerreiro indult meg Silva passzát követően, ám összeakadt Orbánnal, de szerencsére a síp szótlan maradt.

Az első félidő derekán Ronaldo villant nagyot nyolcról, ám Gulácsi még nála is jobbnak bizonyult és gyönyörűen vágta ki a játékszert a bal alsó elől.


Kép: MTI/SzigetváryZsolt

A 24. perctől kezdve néhány nagyszerű magyar megmozdulásnak örülhettek a hazai szurkolók. Először Schafer indult meg és mutatott be szép cselt, majd Botka szerelte Jotát. Ezt követően Ronaldo került helyzetbe, ám Willi Orbán hatalmasat mentett.

A portugálok a 30. percre fordulva tovább növelték a nyomást így elkélt a több mint 60 000 szurkoló segítsége, amely hangorkánként szakadt a pályára.

Negyedórával az első játékrész vége előtt Silva adta be a labdát Ronaldónak, aki torpedóként emelkedett fel Fiola mellett, ám gól nem született a helyzetből.


Fotó:Sport365/BakonyiPéter

A 35. percben Schäfer indult meg magyar részről, akit Silva szerelt nem túl szabályosan, ám a bírák nem látták kifogásolhatónak a helyzetet. Nem sokkal később a magyar gárda szabadrúgáshoz jutott, amit Sallai beadása után Szaali Ádám fejelt kapura, ám a portugál hálóőr védte a próbálkozást. 

Az első félidő utolsó perceire sokat változott a játék képe, ekkor inkább a hazaiak uralták a pályát. Bár többnyire nálunk volt a labda a 40. percben a Portugálok jelezték, továbbra is a győzelemre játszanak. Jota Orbán lábai közt lőtte kapura a labdát ám Gulácsi ezúttal is bravúsorsan védte a helyzetet.

 

Alig több mint két perccel a játékrész lefújása előtt igazán meleg helyzetbe került a magyar csapat. Egy labdaeladás után Ronaldo lőtt tisztán a kapura, de a lövése a felső léc fölött haladt el. Gulácsi jelezte is társainak, hogy ennél összeszedettebb játékra van szükség.

Az utolsó pillnatokban a magyarokhoz került a labda, akik taktikusan kijátszották az egyperces ráadást, így 0-0-val vonultak szünetre a felek.


Fotó: Sport365/BakonyiPéter

Borítókép: MTI/SzigetváryZsolt

Sport365.hu - Szalai Attila: Aki lebecsül minket, az rosszul teszi

Bátrabb céljai vannak az Eb-n bitang nehéz csoportba került válogatottnak, mint a tisztes helytállás, és a védő bebizonyítaná, hogy csapatként vagyunk olyan jók, mint a csoportellenfelek. "Minden rendben, jól vagyunk, mindenki egészséges, csak kezdődne már!" - mondta lelkesen Szalai Attila a MOL Csapatnak, amikor a portugálok elleni Eb-nyitómeccsünk előtt két nappal felhívtuk.

Videók