"A csapatból hiányzik az állandóság, a védelem túlságosan sebezhető" - német sajtószemle

Gyengén játszott a német válogatott a magyarok ellen a német újságok szerint.


A hazai válogatott gyenge teljesítményét emelték ki a német sajtó csütörtöki kommentárjai a magyar válogatottal játszott Európa-bajnoki csoportmérkőzésről.

A legnagyobb példányszámú napilap, a Bild a szerda esti, müncheni 2-2-es döntetlenről szóló írásában úgy fogalmazott: "továbbjutottunk, de senki nem tudja, hogy miért".

A válogatott a 2018-as világbajnokságon címvédőként már a csoportkörben kiesett, ezúttal pedig egy "felfoghatatlanul drámai Eb-estén" csak "egy hajszállal úszta meg az újabb totális felsülést" - írták.

A legnagyobb hírmagazin, a Der Spiegel a hírportálján közölt kommentárjában ugyancsak azt emelte ki, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány csapata az utolsó percekben menekült meg a kieséstől. Az együttes az Eb harmadik mérkőzésén "a harmadik arcát mutatta", Franciaország ellen "bátortalanul", Portugália ellen "bravúrosan", a "derekasan helytálló magyarok ellen pedig "tanácstalanul és ötletek nélkül" futballozott.

A Die Welt című lap kommentárja szerint a nemzeti válogatott ritka nagy szerencsével kerülte el a kiesést, és a magyarok elleni mérkőzés "elsősorban a gyengeségeit mutatta meg".
A csapatból hiányzik az állandóság, a támadások minőségében hatalmas az ingadozás, a védelem túlságosan sebezhető. "Három mérkőzésen öt kapott gól, nulla mérkőzés kapott gól nélkül - ez a csoportkör sokatmondó mérlege"
- írták.

A többi között kifejtették, hogy Joachim Löw a Portugália ellen pályára küldött csapathoz képest rosszul alakította át a kezdő összeállítást, különösen a Thomas Müller helyett szerepeltetett Leroy Sané teljesítménye volt csalódást keltő. A cserék viszont jól sikerültek, főleg Leon Goretzka játszott meggyőzően.

A 84. percben szerzett találata után a mérkőzés sok szurkoló számára legfontosabb gesztusát tette - írta a Die Welt, felidézve, hogy a középpályás a kezeivel formált szívet mutatott "a magyar nézőknek, akik egy része homofób dalokat üvöltött és a német himnusz alatt elfordult a pályától".

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap külön összeállítást is közölt a játékos gesztusáról "Goretzka szíve Magyarország ridegsége ellen" címmel, rámutatva, hogy a magyar szurkolók "egy kicsi, de hangos" részét "neonácikból" álló "csőcselék" teszi ki, és a válogatott sportoló a szeretet jelképét mutatta fel gyűlöletükkel szemben.

A FAZ magáról a mérkőzésről szóló kommentárjában kiemelte, hogy Szalai Ádám 11. percben szerzett "szép találata" révén a német válogatott visszacsúszott a csoport negyedik, kieső helyére, és így "a megsemmisülés fenyegette a német focit". A csapat az első félidőben nem is tudott teljesen kiszabadulni a sokkhatás okozta bénultságból - tették hozzá.

A portugálok elleni mérkőzésen mutatott elszántságnak és a sok gólhelyzetnek "nyoma sem volt" a magyarok ellen, és "az elbizonytalanodott német csapat" az egyenlítéssel szerzett továbbjutási esélyt is azonnal eljátszotta. Végül csak az "utolsó erejét" mozgósítva sikerült elkerülni az utóbbi évek legnagyobb szabású kudarcát és egy "újabb megszégyenülést" - írta a FAZ.

Borítókép: Facebook.com/ DFB 

Sport365.hu - Bravúros játék, taktikai fegyelem, de még ez is kevés volt a halálcsoportban

A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában a magyar labdarúgó-válogatott az Allianz Arénában Németország ellen lépett pályára. Marco Rossi csapata nem változtatott a Franciaország elleni mérkőzésen döntetlent elérő kezdőtizenegyen. A találkozón 14 és fél ezren lehettek jelen, ebből mintegy 2500 magyar szurkoló. A papírformának megfeleően a német válogatott kezdte jobban a mérkőzést, Kimmich lövését védte Gulácsi.

Sport365.hu - Lázban ég a világ - Magyarország elnyerte mindenki szívét

A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett. Még csak most értek véget a csoportkörök, máris kijelenthetjük, hogy Magyarország az egyik győztese ennek az Európa-bajnokságnak.

Videók