Kiderült, mennyi idő kell kihagynia az Eb-n Lewandowskinak

Robert Lewandowski combsérülés miatt kihagyja a lengyelek vasárnapi első mérkőzését a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.


A válogatott csapatkapitánya hétfőn, a törökök elleni felkészülési mérkőzésen (2-1) sérült meg. A nemzeti csapatban 150. alkalommal szereplő, 35 éves Lewandowskit a 32. percben kellett lecserélni, és Jacek Jaroszewski csapatorvos szerint vasárnap, a hollandok ellen még biztosan nem lesz bevethető.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Robert ott lehessen a második meccsen, Ausztria ellen" - mondta a szakember. A lengyelek jövő pénteken találkoznak az osztrákokkal a D csoportban, majd négy nappal később a 2018-ban világbajnok franciákkal csapnak össze.

 

A lengyeleknek nem jött jól a Barcelona csatárának sérülése, ugyanis a múlt héten kiderült, hogy Arkadiusz Milik térdsérülés miatt kénytelen kihagyni az Eb-t. A törökök ellen gólt szerző Karol Swiderskit is le kellett cserélni az utolsó felkészülési mérkőzésen, mivel ünneplés közben kifordult a bokája, de a csapatorvos szerint a Hellas Verona játékosa a vasárnapi meccsen már bevethető lesz.

A kontinensbajnokság pénteken kezdődik.

Videók