Wenger: "Nyomottak vagyunk, de nyerni kell!" - BL-előzetes

A BL B jelű négyesében az Arsenal az Olimpiakoszt, míg a Schalke a Montpelliert fogadja. A mérkőzésekről a vezetőedzők beszéltek.


Az Arsenal - Olimpiakosz mérkőzsnek magyar hőse is lehet Megyeri Balázs személyében, bár légiósunk mostanában inkább mellőzve van Píreuszban.

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője: "Továbbra is nyomott a csapatnál a hangulat a Chelsea elleni vereséget követően, de azon vagyunk, hogy ma este mindeni vidáman menjen haza az Emirates Stadionból. Jól kezdtünk idegenben a BL-ben, most otthon kell bizonyítanunk."

A londoni csapatból hiányozni fog ma este az Arteta, Szczesny, Diaby hármas, míg Wilshere végre ismét bevethető lesz.

Leonardo Jardim, az Olimpiakosz vezetőedzője: "Az Arsenal otthon nagyon erős tud lenni, de nem fogjuk már a meccs előtt feladni a találkozót. Egységesen és fegyelmezetten lehet csak esélyünk a londoni csapat otthonában."

A görögök több játékosukat is nélkülözni kényszerülnek ma este: Torossidis, Fejsa, Papazoglou, Djebbour és Modesto is kimaradhat a csapatból.

A csoport másik meccsén a Schalke fogadja a Montpellier együttesét.

Huub Stevens, a Schalke 04 vezetőedzője: "A Montpellier tavaly megmutatta, hogy milyen jó csapat tud lenni. Nem szabad őket lebecsülnünk. Sorsdöntő összecsapás lehet a mai találkozó."

A németeknél Jermaine Jones visszatérhet a pályára, míg Jefferson Farfán és Chinedu Obasi játékára kevesebb esély van ma este.

René Girard, a Montpellier HSC vezetőedzője: "A csoportunk második legerősebb ellenfele következik ma. A Nancy elleni hétvégi siker lökést adhat a mai találkozóra. Már az egy pontnak is örülnék, de miért ne örülhetnék háromnak?"

LABDARÚGÁS
Bajnokok Ligája, B csoport:
Arsenal FC (angol) - Olimpiakosz Píreusz (görög)
Emirates Stadion, 20 óra 45 perc
FC Schalke 04 (német) - Montpellier HSC (francia)
Arena AufSchalke, 20 óra 45 perc

Videók