Wenger: "Jó pozícióban vagyunk" - Bajnokok Ligája, B csoport

A Bajnokok Ligája B csoportjában a Montpellier az Olimpiakosz elleni vereség után kiszállt a továbbjutásért folytatott harcból, a másik három csapat majdnem egyenlő esélyekkel száll harcba.


Schalke - Arsenal 2-2

Huub Stevens, a Schalke vezetőedzője
"Kétgólos hátrányból sikerült felállnunk, azért mindenképpen dicséret illeti a csapatot. Nem estünk kétségbe, nem pánikoltunk be, hanem jól reagáltunk a történésekre. Szerencsére még a félidő előtt gólt lőttünk, ami pszichológiailag nagyon jót tett."

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere
"Nyílt maradt a csoport, de hiszem, hogy jó poziícióban vagyunk, már ami a továbbjutást illeti. A hazai meccsünket meg kell nyerni, és akkor rendben leszünk. Nagyon sajnálatos, hogy a szünet előtt kaptunk egy gólt, majd a találkozó legvégén nem tudtunk betalálni. Mindkét esemény nagyban befolyásolta a végeredményt. Walcottnak örülök, hogy jól tért vissza a csapatba, hisz ő olyan labdarúgó, aki képes meccseket eldönteni."

Olimpiakosz - Montpellier 3-1

Leonardo Jardim, az Olimpiakosz vezetőedzője
"Még hat pontot lehet szerezni, ez a célunk a továbbiakban, hisz tovább akarunk jutni! Igyekszem a legjobbat kihozni a csapatomból, amelyik szinte teljesen kicserélődött az előző idényhez képest. A keddi meccsen hamar betaláltunk, ez pedig nagy önbizalmat adott nekünk. Amikor vezetsz, sokkal jobb játékra vagy képes, ezért is voltunk ma ilyen jók. A nyomás az ellenfeülnkön volt, így mi csak magunkra tudtunk figyelni."

René Girard, a Montpellier vezetőedzője
"Nem tudom megmondani, miért vesztettük el így a ritmust az első tíz percben. Sokszor megtörtént már ez, de nem értem az okát. Szörnyű az igazság, de el kell ismernünk: csoda kell a harmadik hely megszerzéséhez is. Az Olimpiakosz jobb volt, így nyertek. Ennyire egyszerű ez. A görögöknek jó esélye van a továbbjutásra, nem szabad lebecsülnie őket sem a Schalkénak, sem az Arsenalnak."

A találkozókról itt olvashatsz bővebben, a tabellákat itt találod, a góllövőlistát pedig itt nézheted meg!

A B csoport állása a 4. forduló után
Meccs GY D V Gólarány Pont
1. Schalke 04 (német) 4 2   2 - 8-5  8 pont
2. Arsenal (angol) 4 2 1 1 7-6 7 pont
3. Olimpiakosz (görög) 4 2 - 2 7-7 6 pont
4. Montpellier HSC (francia) 4   - 1 3 5-9 1 pont

Videók