Videó: Egyértelmű tizenegyes volt vagy Saka kereste a kontaktot?

Az Arsenal szurkolók szerint a 95. percben egy jogos büntetőt nem fújt be a játékvezető a Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzés odavágóján.


2-2-es döntetlen játszott egymással az Arsenal és a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A londoni csapat szerzett vezetést Bukayo Saka révén, majd két védelmi hibát jól használt ki a bajor együttes és Gnabry góljával, valamint Harry Kane tizenegyesével fordított a német gárda. A 76. percben a csereként beállt Leandro Trossard egyenlített, s az utolsó másodpercekben lett volna lehetősége megnyerni a meccset Arteta csapatának, de Bukayo Saka rosszul tolta el a labdát, s fennakadt Neuer lábában, a játékvezető viszont nem ítélt tizenegyest.

Íme az eset:

Martin Keown a TNT Sports szakértője egyenesen úgy fogalmazott, hogy tízből kilenc európai játékvezető simán befújta volna a végén ezt büntetőnek. Rio Ferdinand azt mondta az esetről, nem is érti, hogy maradhatott el a büntető. Leandro Trossard is megszólalt a mérkőzés után, ő úgy nyilatkozott, számára tiszta tizenegyes volt. Az esetben az váltotta ki a legnagyobb kritikákat, hogy a bíró meg sem nézte az esetet és a VAR-szobában is fél perc alatt döntést hoztak, hogy aztán a játékvezető lefújja a találkozót. Ugyanakkor az ellenpólus szerint a fiatal angol kereste a kontaktot és Neuer nem tudta volna már hova tenni a lábát, Saka szaladt neki annak, mert esni akart.

Kinek van igaza? Thomas Tuchel is nehezményezett egy esetet, amikor is Gabriel kézzel megfogta a Raya által odapasszolt labdát, majd visszaadta neki azt, de a játékvezető azt mondta, ilyen gyermeteg hibáért nem ad büntetőt. Mindenesetre, ahogyan mindenki egyöntetűen fogalmazott az Arsenal és a Bayern részéről, hogy a döntés jövő hétre marad, amikor is szerdán a Bayern München látja majd vendégül az Arsenalt a visszavágón.

Videók