Utópisztikus álomról is beszélt az Ajax trénere

Történelmi diadalnak minősítette győzelmüket.


A Real Madridnak tovább kell lépnie a klub modern történetének legnagyszerűbb korszakának maradványaitól, miután az Ajax az ő kárukra jutott tovább a BL negyeddöntőjébe. Eközben Erik ten Hag, az Ajax edzője történelmi diadallá minősítette, amit szinte senki nem hitt el, hogy lehetséges. 
 
Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic és Lasse Schone góljai lefoglalta az amszterdami egyesület helyét a következő körben, miközben Frenkie de Jong és Tadic kimagasló teljesítményt nyújtott. 
 
- Ez egy történelmi győzelem elképesztő jelentőséggel; Szinte hihetetlen, majdhogynem senki nem hitt abban, hogy megtörténhet, - értékelt a mérkőzés után. – A terv az volt, hogy tartsuk a labdát, és tegyük kényelmetlenné a Real Madrid számára a meccset. Nagyon jól teljesítettünk az átmeneteknél, és kiválóan védekeztünk; Mindenki fantasztikus volt, és nagyon boldog vagyok az Ajax és a holland labdarúgás miatt. 
Az Ajax harmadik gólja kérdéses momentum maradt a meccsen, még a VAR-nak is négy percébe telt dönteni, hogy kint volt-e a labda, vagy sem a támadás elején. A gólt végül megadták, de miután az első meccsen visszafújtak egy Ajax gólt, a korábbi Bayern München utánpótlás edzőérthetően ideges volt. 
 
- Láttam, vonalban voltam, de várnunk kellett, - erősítette meg.  – Nagyon feszült pillanatok voltak. De most nekünk kedvezett a döntés. 
 
Míg az amszterdami klubon belül csak élvezik a pillanatot, a külső szemlélők már arról beszélnek, mit érhetnek el a kiírásban, és melyik sztárjátékosuk lesznek kénytelenek eladni. Ennek ellenére Ten Hag csak folytatni akarja a fejlődést, és élvezni a jelent. 
 
- Emlékeznünk kell erre a napra, és élvezni, - tette hozzá. – Három sorozatban is életben vagyunk, és kiváló szezont futunk, de a trófeák nem jönnek a végéig. El akarjuk érni a céljaink, még magasabbra kell helyeznünk a lécet és folytatni a fejlődést. Azt kívánom, hogy itt tudjuk tartani a játékosaink, de tudom, hogy ez egy utópisztikus álom.
 
Fotó forrása: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

 

Videók