Újabb pofont kapott a Real Madrid

Az UEFA fegyelmi bizottsága két meccsre eltiltotta José Mourinhót, mert az Ajax elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen sportszerűtlenségre biztatta két játékosát.


 A fegyelmi testület szerint Xabi Alonso és Sergio Ramos szándékosan állíttatta ki magát az Ajax elleni, 4-0-ra megnyert mérkőzés hajrájában, mégpedig azért, hogy az egyenes kieséses szakaszra eltöröljék sárga lapos figyelmeztetéseiket. Xabi Alonso a 87., Ramos pedig a 90. percben kapta meg a kiállítást érő második sárgát időhúzás miatt, így mindketten kihagyják az utolsó, a csoportelső Real Madrid számára azonban már tét nélküli BL-meccset. A két futballista a kiállítás miatt a tavaszi mérkőzésen már "tiszta lappal" indulhatna.

Az UEFA szerint a sportszerűtlenségre Mourinho biztatta játékosait. A portugál tréner néhány perccel Xabi Alonso piros lapja előtt a pálya mellett beszélt a játékossal. Ezután a kispadon ülő  cserekapusnak, Dudeknek súgott valamit, aki Casillasnak, Casillas pedig kisvártatva Ramosnak továbbította az üzenetet - legalábbis elméletben. Az viszont tény, hogy a kiállítások után egyik madridi sem reklamált, sőt, Ramos még kezet is fogott Craig Thomson játékvezetővel.

Az UEFA fegyelmi bizottság a négy érintett játékosra - Xabi Alonsóra, Sergio Ramosra, Iker Casillasra és Jerzy Dudekre - pénzbüntetést szabott ki. Előbbi kettő 20-20 ezer, míg az utóbbi kettő 10 és 5 ezer eurós bírságot kapott. Moruinhót két meccses eltiltással súlytotta, de az egyik eltiltást felfüggesztett három évre.

(forrás: MTI)

Videók