Tőzsér, Köteles: ''Álmodtam egy világot magamnak...'' - BL-előzetes

A mai visszavágók pikáns mérkőzéseket hozhatnak a Bajnokok Ligája play-off körében. Az egyik nagy kérdés, vajon tud-e a Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót foglalkoztató Genk fordítani a Maccabi Haifa ellen és be tud-e jutni a csoportkörbe?


A Genk a múlthéten idegenben - igaz csak egy góllal - de kikapott a Maccabi Haifa vendégeként.
 
A két magyar, Tőzsér Dániel és Köteles László végig a pályán volt, de ők sem tudták megakadályozni, hogy az izraeli csapat ne rámoljon be kettőt a kapujukba.
 
A belgáknak ma mindenképp győzniük kell, ha tovább szeretnének jutni a BL- főtáblára.
 
Ha csak valami nagy csoda nem történik, a Bayern München biztosítja helyét a főtáblán, legalábbis a bajorok 2-0-s előnye tudatában nehéz lenne elkképzelni, hogy a svájci Zürich bombameglepetést okozna. Mindenesetre a bajorok semmit nem bíztak a véletlenre, a hétvégén  a Bundesliga 3. fordulójában a Hamburg ellen egy 5-0-ás győzelemmel hangoltak a ma esti BL-visszavágóra. 
 
A harmadik mai mérkőzés a Villareal - Odense lesz. Nagy meglepetésre az Odense az odavágón 1-0-ás előnyt szedett össze a spanyol sztárcsapat ellen, Persze annak tükrében, hogy még nem kezdődött el a spanyol bajnokság, nem is annyira meglepő ez az eredmény, Dániában pedig lement már hat forduló és a harmadik helyen vitézkedik az Odense. Ennek ellenére a Villarreal hátránya nem tűnik ledolgozhatatlannak, a meglepetés a dánok továbbjutása lenne. 
 
Soványka előnyt szedett össze a Wisla Krakkó is az APOEL Nicosia ellen. A ciprusi csapat hazai pályán esélyesebbnek tűnik, mint lengyel ellenfele, ám borítékolható, hogy a krakkóiak foggal-körömmel fognak küzdeni, hogy hátrányukat ledolgozzák. 
 
Az utolsó mai összecsapáson a Malmö a Dinamo Zágreb csapatát fogadja. Annak tükrében, hogy a horvát csapat magabiztosan verte az odavágón, idegenben 4-1-re a dán együttest, a horvátok fél lábbal már a főtáblán érezhetik magukat. 
 
Mai program:
 
Racing Genk - Maccabi Haifa
FC Zürich - Bayern München
Villareal - OB Odense
APOEL Nicosia - Wisla Krakkó
FF Malmö - Dinamo Zágreb
 
Az odavágó eredményei:
 
Maccabi Haifa - Genk 2-1
Bayern München - Zürich 2-0
Odense - Villareal 1-0
Wisla Krakow - APOEL 1-0
Dinamo Zagrab - Malmö 4-1
 
 

 

Videók