"A Bayern Európa királya" - sajtószemle

A Kicker álomtripláról ír, a l'Equipe címoldalán egy szó szerepel: vigasztalhatatlanul.


A BL-döntő után a német lapok óriási boldogságról, hatalmas örömről, míg a francia lapok csalódottságról írnak.


Németország:

A  Bild címoldalán:
A Bayern Európa királya. 

"A lap feleleveníti, hogy a Bayern mellett a Barcelona tudott triplázni kétszer a Bajnokok Ligája története során. Nincs gála, nincs 8:2, de tripláztunk." 

A Kicker tökéletes tripláról ír. 

A portál Flick meglepő húzását eleveníti fel, miszerint Perisic helyett az egykori párizsi támadót, Kingsley Comant rakta a kezdőbe, ami döntőnek bizonyult. 

Franciaország:

A L'Equipe címoldalán Neymar képe látható, "Vigasztalhatatlanul" főcímmel. 

 

A Le Figaro cikkében szintén kiemeli Kingsley Comant, aki "összetörte a párizsi álmokat"

A lap feleleveníti, hogy a francia csapat először jutott el a Bajnokok Ligája döntőjébe és napra pontosan 50 évvel ezelőtt, 1970. augusztus 23-án játszották első hivatalos mérkőzésüket. 

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

"Ez a döntő a Bayern abszolút fölényét erősítette meg: korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült minden egyes BL-mérkőzését megnyernie, a csoportkör elejétől egészen a fináléig. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd újraindított szezon végén Hans-Dieter Flick fejére került a korona, az emberére, aki Niko Kovac távozása után rendet rakott a Bayern Münchennél és olyan magasságokba vezette az együttest, mint korábban Jupp Heynckes. A fináléban Kingsley Coman haja és Manuel Neuer kapuskesztyűje vált főszereplővé, végeredményben ezek döntöttek".

Spanyolország:

Mundo Deportivo:

"A Bayern elsüllyesztette a PSG-t és megvalósította a triplázást. Egy nem túlságosan emlékezetes döntőben Coman 59. percben szerzett gólja döntött, miközben Neymar és Mbappé valahányszor helyzetbe került, mindig Neuert találta el. A német kapus a Bayern garanciája a góltalan ellenfélre".

Marca:

"Uralkodó Bayern! A müncheniek Európa királyai. A győzelemhez egy párizsi futballistára, egy korábbi PSG-játékosra, Comanra volt szükség. Ez az este nem Mbappéé, és nem is Neymaré volt, őket a németek úgy eltüntették, mintha ismeretlen játékosok lennének".

As:

"A PSG-nek nincs helye a kiválasztottak között, ahová nem pénzzel lehet bekerülni, hanem például egy olyan meneteléssel, melyet a Bayern véghez vitt. Coman góljával a Bayern története hatodik BL-trófeáját nyerte meg".
La Vanguardia:

"Neuer semlegesítette Neymart, Kylian Mbappé pedig nem tudta igazolni hírnevét. Egyik PSG-sztárnak sem sikerült ezen az estén maradandót alkotnia".

Ausztria:

Kurier:

"Egy olyan játékos lett a finálé hőse, aki előzetesen nem kapott túlságosan nagy figyelmet. Kingsley Coman. Hansi Flick, a Bayern vezetőedzője meglepetésre a kezdőbe jelölte, ez a húzás pedig kifizetődőnek bizonyult. Coman rendszeresen problémákat okozott a PSG védelmének a bal oldalon, a szünet után pedig remekül érkezett Joshua Kimmich beadására, és fejjel szerezte meg a minden eldöntő találatot".

Svájc:

Tagesanzeiger:

"Ennél megérdemeltebb győzelem aligha létezik. A müncheniek mind a 11 meccsüket megnyerték, és ezeken 43 gólt szereztek, ezzel a 2007/2008-as Manchester United után az első olyan csapat, amely veretlenül nyerte meg a BL-t. A bajorokat még a koronavírus sem tudta megállítani: a májusi újraindulás óta mind a 15 tétmérkőzésükön győztek".

Egyesült Államok:

The Washington Post:

"Kingsley Coman, egy párizsi születésű, korábbi PSG-játékos a második félidő elején betalált, aztán a zseniális kapus, Manuel Neuer biztosította, hogy a Bayern előnye a lefújásig megmaradjon".

The New York Times:

"A Bayern egy árnyalatnyival jobb volt a döntőben, mert minden képessége megvolt ahhoz, hogy a maga javára fordítsa a meccset".

ESPN:

"A Bayern München megérdemelten lett BL-győztes, sőt, olyan csapat, amelyet még szeretni is lehet. Ez olyasvalami, amelyet a korábbi Bayern-együttesek közül nem mindegyik mondhat el magáról".

 

Sport365.hu - A korábbi PSG játékos gólja döntött, a triplázó Bayern felült Európa trónjára

 

 

Borítókép: Bild.de

Videók