Több rekordot is megdöntött a csodagyerek a PSG ellen

A duplázó Haaland lett a mérkőzés embere.


A csodagyerek formája továbbra is töretlen és félelmetes.

Erling Braut Haaland megérkezett és nem lassít. A norvég támadó januárjában csatlakozott az RB Salzburgtól a sárga-feketékhez, de alighanem a legfanatikusabb Dortmund szurkolók sem hitték, hogy ennyire be fog robbanni a norvég csodagyerek.

A 19 éves csatár az első 5 meccsén 8 gólt lőtt a Bundesligában és januárban úgy lett a hónap játékosa, hogy összesen 58 percet játszott csupán, ugyanis kezdetben csak csere volt.

Tegnap este pedig már a BVB mezében villogott a Bajnokok Ligájában. A tinititán számos rekordot döntött meg azzal, hogy duplázott a PSG ellen a Westfalen Stadionban.

Haaland a tizedik találatát szerezte az idei BL-szezonban, nyolcat még a Salzburg színeiben ért el a csoportkörben. Fékezhetetlennek tűnik a sorozatban is, nem csak a bajnokságban. A norvég lett az első tinédzser, aki két különböző csapatban is betalált a Bajnokok Ligájában.

Haaland góljai a PSG ellen:

Ráadásul ő érte el leggyorsabban a 10 találatot a legrangosabb európai kupában. Érdekesség, hogy ez több mint ahány BL-gólja van az Atlético Madridnak és a Barcelonának az idényben. Összesen.


Mivel az új klubjában 11 gólt lőtt az első 7 meccsén, így a debütálása óta több gólt szerzett már, mint bármelyik másik játékos azóta az öt európai topbajnokságban.

A lefújást követően a mérkőzés hőse, a két gólt szerző Erling Haaland értékelt, akit a mérkőzés emberének választottak.

„Büszke vagyok a mérkőzés emberének járó díjra, de úgy érzem, képes vagyok ennél még sokkal jobb teljesítményre is." - kezdte önkritikusan az értékelést Haaland. "Jobban kell játszanom ezen a szinten, és keményen kell dolgoznom, hogy tovább tudjak fejlődni."

„Nyertünk, de az eredmény meglejetősen veszélyes, mivel a PSG-nek nagyon erős csapata van, így megvan nekik is még az esélyük a továbbjutásra." – tette hozzá óvatosan a norvég, aki remek sorozatot produkál az új csapatában.

Haaland nem csak gólérzékeny, de hihetetlenül gyors is, kb tíz másodperc alatt felért a saját kapujuktól az ellenfél kapujához. Érdemes figyelni a sebességkülönbséget:


Alighanem a BVB zseniális üzletet csinált a 19 éves norvég támadóval, akiért a 20 millió eurós kivásárlási ár potom összegnek tűnik. Főleg annak tükrében, hogy továbbra is tartja félelmetes formáját, ugyanis átlagban 50 percenként szerez gólt. Így már alighanem érthető, hogy miért akarta fél Európa megszerezni a csodagyereket.

Borítókép: Alex Grimm - UEFA/UEFA via Getty Images

Forrás: sportbible

Videók