„Szaúdi klubok a Bajnokok-Ligájában? Előbb-utóbb elkerülhetetlen…”

Ezt a Newcastle társtulajdonosa jelentette ki.


Amanda Staveley kitért az UEFA Bajnokok Ligája bővítésére. A Newcastle United társtulajdonosa biztos benne, hogy hamarosan szaúd-arábiai klubok is csatlakoznak a versenyhez.

A következő szezonban a Bajnokok Ligája jelentős reformon megy keresztül. Megszűnik a hagyományos csoportbeosztás, és a csapatok egy liga-szerű formátumban fognak versenyezni. A részletekről itt írtunk:Fontos, hogy a résztvevő csapatok száma megnő. Jelenleg 32 klub vesz részt a Bajnokok Ligájában, de hamarosan 36 lesz.

Amanda Staveley úgy véli, ez csak a kezdete az UEFA-versenyek változásainak. A Newcastle United társtulajdonosa meg van győződve arról, hogy az európai központ hamarosan úgy dönt, a szaúdi ligából is felvesznek csapatokat. Ilyen tervekről már régóta beszélnek. Staveley a Bloombergnek kijelentette:

„Egészen biztos vagyok benne, hogy szaúd-arábiai csapatok is ott lesznek a Bajnokok Ligájában. Nem tudom, mennyi időbe telik, de ismerve a szaúdiakat, inkább előbb, mint utóbb megtörténik.”

Staveley évek óta közvetítőként jár el az Egyesült Királyságban élő közel-keleti üzletemberek érdekében. A brit a Newcastle United részvényeinek 10%-át birtokolja, amit a klub 2021-es felvásárlásának köszönhetően szerzett meg.

Borítókép: Getty Images

Videók