Szabályos góltól fosztották meg Orbánékat a Real Madrid ellen?

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője meg van győződve, hogy a bosnyák játékvezető hibát követett el.


Irfan Peljto, a legmagasabb szintű bosnyák játékvezető először bíráskodott a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, máris egy nehéz feladatot kapott.

Peljto az RB Leipzig-Real Madrid (0-1) mérkőzésen fújta a sípot, ahol számos szabálytalanság mellett született egy érvénytelenített gól is. Peljto döntései felbőszítették a lipcsei szurkolókat és a német médiát, akik szerint a bosnyák bírót lenyűgözte a madridi klub nagysága.

A mérkőzés elején Peljto és társai azonnal érvénytelenítették a hazaiak vezető találatát: Benjamin Sesko gólt szerzett, de azt nem adták meg, mert Sesko csapattársa, Benjamin Henrichs a labda útjában volt, és érintkezett a Real kapusával. A lipcsei tréner, Marco Rose szerint:

„Ez egy rossz döntés. Remélem, a játékvezetők megértik ezt, ha megnézik a videót.”

A bosnyák bírót azonban megvédte a világ- és Európa-bajnok francia klasszis, Thierry Henry:

„Amikor élőben láttam, azt hittem, hogy gól, de ha jobban megnézzük, akkor Henrichs a kapus útjában van. Nem hiszem, hogy a kapus megakadályozta volna Sesko gólját, de ha leshelyzetben van, és a kapus útjába áll, és el is löki őt, akkor azt lesnekk fogják ítélni. Van egy szabályunk, amit mindannyian ismerünk: ha lesen vagy, akkor nem szabad beleavatkoznod. Csak fel kell emelned a kezed, és nem szabad megmozdulnod. Ebben az esetben a gólt megítélik.” – magyarázta a francia.

A találkozót Brahim Diaz látványos góljával a madridiak nyerték végül.

Borítókép: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images

Videók