Roura magyarázkodik: a bajnokság a legfontosabb - BL-előzetes

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágójának a spanyol FC Barcelona az olasz AC Milan fogadja a Camp Nouban. A katalán csapat 2-0-s hátrányban várja az összecsapást.


Három héttel ezelőtt a San Siróban némi meglepetése a Milan 2-0-ra nyerni tudott, így a Barcelonának nem lesz könnyű dolga, ha tovább szeretne jutni.

Jordi Roura, az FC Barcelona megbízott vezetőedzője: “Tisztában vagyunk azzal, hogy mi hogyan fogunk, illetve a Milan milyen stílusban fog játszani. Izgatottak vagyunk. Nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokság a legfontosabb. Sánchez? Lehet hogy Alexis kedden játszani fog. Fábregas? Mindenkinek vannak jó és rossz idényei. Cesc jó szezont fut be. Xavi? A napokban nem edzett, majd meglátjuk. Holnap fogunk dönteni arról, pályára léphet-e. Többen szeretnék megjósolni a kezdőcsapatokat, de még nem döntöttem el milyen kezdővel fogunk kiállni. Minden játékosnak egyenlő esélye van a kezdőbe kerülésre, ha éppen jó formát produkál.”

A Barcelonánál komolyabb nevek szerepelnek a sérültlistán: Montoya, Abidal, Dos Santos és Bartra nem került be a keretbe.

A Milannál ezen a téren már más a helyzet. Massimiliano Allegrinek több fontos játékosát is nélkülöznie kell: nem lehet ott a mai találkozón Nigel de Jong, Giampaolo Pazzini és Mario Balotelli sem. Philippe Mexés viszont újfent egészséges és bevethető.

Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője: "Bízom a csapatomban, de a labdarúgásban bármi megtörténhet. Ha sikerül a saját futballunkat jól játszani és szerencsések is vagyunk, akkor biztos vagyok benne, hogy a negyeddöntőbe fogunk jutni."

A két csapat 16 mérkőzést játszott egymással, amelyeken 5 Milan és 6 Barcelona győzelem született, 5-ször döntetlen lett az eredmény.

LABDARÚGÁS
 Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágó:
FC Barcelona (spanyol) - AC Milan (olasz) 20.45

Videók