Ronaldo hiába tett meg mindent, búcsúzott a Juventus

2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal az Olympic Lyon jutott a legjobb 8 közé.


2-1-re nyert, de búcsúzott a Bajnokok Ligájától a Juventus.

A Juventus kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést. Először Bernardeschi próbálkozott beadással, ám a labdát nem sikerült Cristiano Ronaldóig eljuttatnia. Ezt követően Pjanic jött szabadrúgásból, de ő sem talált embert. Az első lövésre a 8. percig várni kellett, igaz Ronaldo lesről próbálkozott. Egy perccel később a Lyon játékosai értek fel ellenfelük kapujához, a bírók pedig szabálytalanságot láttak.

Hosszas videózás után a francia csapatnak tizenegyest ítéltek, amit Depay könnyedén értékesített.

A gól után rákapcsolt a Juventus. Előbb Bernardeschi szóló jelenete után kellett menteniük a franciáknak, majd Ronaldo villant egyet. A portugál klasszisnak azonban hiába sikerült megkerülnie Marcelot, a fejese nem ért célt. A 30. percben Rabiot veszélyeztette a lyoniak kapuját, de Marcal az utolsó pillanatban mentett. A 36. percben Ronaldo bikázott a sorfalba, 27 méterről. egy perccel később Higuaín fejelt kapura, de gól ebből sem lett. 5 perccel az első félidő vége előtt Ronaldo csavart a kapura, de Lopes bravúrral védeni tudott.

Két perccel később kezezés miatt a Juventus jutott büntetőhöz, amit Ronaldo értékesített.

A 2. félidő első helyzetére az 52. percig várni kellett, ekkor Pjanic csavart a kapu felé, szabadrúgásból. 5 perccel később a túloldalon veszélyeztetett Bruno Guimaraes, de lövése a kapu fölé szállt.

A 60. percben Ronaldo a tizenhatoson kívülről lőtt ballal és bár Lopes beleért a lövésbe, védeni már nem tudta azt.

Az ötszörös aranylabdás találatával 2-2-re módosult a párharc összesített állása, bár továbbra is a Lyon volt továbbjutó helyzetben. A 76. percben nagy lehetőség előtt állt az olasz csapat, de Bonucci a kapu mellé fejelt. Bár atempó nem volt túl nagy, a Juventus továbbra is próbált nyomást helyezni ellenfelére. A 74. percben Ronaldo szabadrúgásból 30 méterről próbált gólt szerezni, majd 2 perc múlva ismét a kapura lőtt.

A 78. percben Dembélé fejessel próbálkozott, majd a következő helyzeténél szerelték. A VAR alapján úgy határoztak az akció szabályos volt, így a mérkőzés mehetett tovább. 2 perc múlva ismét célba vette a kaput, de ebből sem lett gól. Ezt követően a túloldalon Ronaldo próbálkozott többször. 6 perccel a vége előtt Dybala sérült meg, így le kellett cserélni. a 85. percben a zebrák kezezésért reklamáltak, de a büntető ezúttal is elmaradt.

A 6 perces ráadásban Ronaldo még próbálkozott, gólt azonban nem sikerült szereznie, így csapata hiába nyert 2-1-re, búcsúzniuk kelett a sorozattól.
 

Borítókép: Valerio Pennicino/Getty Images

Videók