Ramos és a videobíró igazsága - Real-Ajax reakciók

A BL történetében először használt videobíró által érvénytelenített találatról nyilatkoztak.


Nem meglepő, hogy az Ajax és a Real Madrid játékosait is a BL történetében először használt videobíró által érvénytelenített találatról kérdezték a 2–1-es madridi sikerrel végződő nyolcaddöntő után. Az első félidő 37. percében az Ajax törte meg a gólcsendet, a pályán Skomina játékvezető gólt ítélt, de videóbírózást követően les miatt érvénytelenítette a találatot. Az Ajax középpályása, Frenkie de Jong szerint egy ilyen kritikus ítéletet könnyebben hoznak meg egy nagycsapat javára, mint ellen.

 
„Jó teljesítményt nyújtottunk, nehéz elfogadni, hogy a gólt, ami a vezetés megszerzését jelentette volna, érvénytelenítette a játékvezető. Az az érzésem, egy ilyen döntést könnyebb meghozni, ha egy nagycsapat a kedvezményezett. Ennek ellenére a folytatásban is jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy az eredményen ez már kevésbé látszik” – nyilatkozta De Jong, aki nyártól az FC Barcelonában folytatja pályafutását.
 
„Sokszor elmondtam már, nagy támogatója vagyok a videobíró használatának, mert igazságosabb játék lesz tőle a labdarúgás” – így a 600. Real-mérkőzésén pályára lépő Sergio Ramos a lefújás után.
 
„Tudtuk, hogyan vészeljük át a nehéz perceket, olvastuk a játékot és megtaláltuk az üres területeket. Jó eredményt értünk el, most rajtuk a sor, hogy a mi otthonunkban szenvedjenek” – tette hozzá a madridi csapatkapitány.
 
Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa hálás volt, hogy a VAR észrevette, amit a pályán nem szúrtak ki a bírók.
 
„Úgy gondolom, korrekt döntés született, éreztem, hogy lesgyanús volt az eset. A fejelés pillanatában próbáltam rámozdulni a labdára, de akadályoztak. Szerencsére volt videobíró, mert a pályán egyik játékvezető sem vette észre a szabálytalanságot.”

Videók