Őrület a BL-ben: egy félidő elég volt az újabb angol csodához - videó

Elképesztően drámaira sikeredett a hajrá.


A Bajnokok Ligája döntőjéért csapott össze az Ajax és a Tottenham. A játékosokon az első perctől kezdve látszott, tudják, mi forog kockán, így zaklatott első pár percet láthattunk, melynek végén a hazaiak örülhettek. 

Egy gyors akciót követően jutottak szöglethez az amszterdamiak, és éltek is a lehetőséggel. De Ligt szakította le magáról védőjét, és ellentmondást nem tűrően bólintott a hálóba már az 5. percben. Ezzel meg is adta a mérkőzés alaphangját, bár a következő percben Son próbálkozott a másik oldalon egy meglepő lövéssel, de labdája a kapufán csattant, az ismétlés pedig már nem volt veszélyes, így az Ajax egyértelműen magához ragadta az irányítást.
 
Fotó forrása: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images
 
Ezt követően mindkét csapat alakított ki helyzeteket, de se Onana, se Lloris agyán nem tudtak túljárni a támadók, és a védők is rendre tisztázni tudtak. A 31. percben aztán Tadic cselezett szépen a büntetőterületen belül, de lövése centikkel elkerülte a kaput. Talán ha kicsit önzetlenebb, akkor már itt meg van a csapata második gólja, azonban arra sem kellett sokat várni.
 
Négy perccel az előző akciót követően tanári módon játszotta ki a Tottenham védelmét az Ajax. Egy labdaszerzést követően van de Beek játszotta ki a szélre Tadic elé a labdát, aki tökéletesen tálalt üres területre a berobbanó Ziyech elé, aki a kapu jobb oldalába bombázott.
Fotó forrása: VI Images via Getty Images
 
A második játékrész lassabb tempóban kezdődött. A Tottenham igyekezett nyomni, és a Liverpool után újabb angol csodát bemutatni, ezért érkezett a félidőben egy újabb támadó is, Llorente.
 
Az első igazán veszélyes helyzet így nem is meglepő, hogy a Spurs előtt adódott az 53. percben, Dele Alli lőhetett, de Onana óriásit védett. A másik oldalon aztán egy távoli szabadrúgást követően vesztett labdát az Amszterdam, ami megbosszulta magát. Alli volt ismét a főszereplő, aki egy gyors kontra végén tálalt Lucas Moura elé, aki Onana mellett brilliánsan lőtt a kapuba.
 
Fotó forrása: Dan Mullan/Getty Images
 
Majd nem sokkal később az egyenlítés is meglett az 59. percben Llorente érkezett egy passzra a kapu előterébe, és óriási lövést eresztett el, de Onana ismét parádézott. Azonban a kipattanóra Lucas csapott le, aki így duplázni tudott.
Fotó forrása: Matthew Ashton - AMA/Getty Images
 
A gyorsan bekapott góloktól aztán felébredt az Ajax, és elkezdett helyzeteket kialakítani, főleg Ziyech volt veszélyes, de nem tudott ismét eredményes lenni. Pedig a 63. percben jó labdát kapott Tadictól, sőt, lövése sem volt rossz, de mégis elkerülte a labda a kaput. Majd a 79. percben van de Beek készítette le a 16-os előterében a labdát, de Ziyech lövése a kapufát forgácsolta szét.
 
Mindeközben Llorente, Alli és szögletet követően Alderweireld is megszerezhette volna a tovább jutást jelentő harmadik gólt, de egyikük sem tudta bevenni Onana kapuját, hiába nyomtak végig. Négy perccel a vége előtt aztán egy újabb szögletet követően Llorente és Vertonghen is eredményes lehetett volna, de nem volt szerencséjük, ahogy Sonnak sem egy fél perccel később.
 
A 91. percben eldönthette volna a meccset az Ajax, de kiszorított helyzetből nem tudák bevenni Lloris kapuját, majd egy perccel később a csereként beálló Sinkgarven tálalt Ziyech elé, de Lloris bravúrral védett, amivel megmentett csapatát.
 
Ekkor jött csak az igazi dráma. A 94. percben Lucas Moura megszereztte harmadik találatát, és ezzel kiejtett az első félidő után elalvó hazaiakat.
 
 
 
Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó
Ajax-Tottenham 2-3 (2-0)
Gólszerzők: de Ligt (5.), Ziyech (36.), illetve Lucas Moura (55., 59. 94.)
Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Veltman 60.), van de Beek (Magallan 90.), de Jong  - Ziyech, Dolberg (Sinkgraven 67.), Tadic
Tottenham: Lloris – Trippier (Lamela 81.), Alderweireld, Vertonghen, Rose (Davies 81.) – Sissoko, Wanyama (Llorente 46.), Alli – Eriksen – Lucas, Son
Továbbjutott a Tottenham 3-3-as összesítéssel.
 
 
Fotó forrása: VI Images via Getty Images

 

Videók