Óriási a harc, de még semmi sem dőlt el

Folyamatos a küzdelem a labdáért.


A Ferencváros úgy játszik, ahogy egy győzelmikényszerben lévő csapatnak kell, azonban a gólra egyelőre várni kell, ugyanis az első félidő 0-0-val zárult.

Sorsdöntő összecsapás várt a Ferencvárosra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában a Dinamo Kijev otthonában.

A vendég Ferencváros kezdte a játékot, de a Dinamo futballistái dinamikusabbak voltak, hamar labdát szereztek.

Három percet kellett várni az első kapura lövésre, ami Lovrencsics Gergő nevéhez köthető, azonban jócskán a jobb kapufa mellett suhant el a labdája.


(Kép: Anatolii Stepanov/Anadolu Agency via Getty Images)

Négy minutummal később Dibusz Dénes kellett védenie egy beívelt labdát, a kivetődő magyar kapus kitessékelte a tizenhatoson kívülre a játékszert.

Az óriási tét miatt viszonylag óvatos játék folyt a pályán, az ukrán és a magyar együttes is kevés kockázatot vállalt. Az első negyedóra kevés helyzetet és kiegyenlített küzdelmet hozott, ezt követően azonban már a Fradi bátrabban játszott, mint a Dinamo Kijev.


(Kép: Anatolii Stepanov/Anadolu Agency via Getty Images)

A 21. percben egy kezezésgyanús szituáció történt, ugyanis Laidouni megpróbálta tizenhatoson belülre juttatni a labdát, de Szidorcsuk kezét érte a labda. A meglehetősen vitatható helyzet után a bíró sípja néma maradt, ráadásul vissza se nézte videón az esetet. Pedig úgy tűnt, tizenhatoson belül történt az eset.

Pár perccel később ismét a vendégek előtt adódott helyzet, Tokmac egy lövőcsel után tüzelt, de jócskán kapu mellé és fölé szállt a labdája.

Hét perccel az első játékrész vége előtt Uzuni lágyan a védők mögé ívelt, de Zubkov kiszorított helyzetből már nem tudta megcsinálni a cselt a kapussal szemben.


(Kép: Anatolii Stepanov/Anadolu Agency via Getty Images)

Nehéz lenne azt állítani, hogy nyom a Ferencváros, de sokkal több a helyzet a Dinamo kapuja előtt.

A játékvezető egy percet sem hosszabbított, így gólnélküli döntetlennel zárult az első játékrész.

Dinamo Kijev - Ferencváros 0-0

Kép: Anatolii Stepanov/Anadolu Agency via Getty Images

Videók