Nem engedi a Monaco BL-meccsre a szurkolóit Isztambulba

A klub vezetősége saját biztonságuk miatt kéri a szurkolókat, egyénileg se szervezzenek utat a Besiktas elleni BL-meccsre.


A Monaco labdarúgócsapata nem számít szurkolóira Isztambulban, a Besiktas elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen november elején.
 
A Monaco a huliganizmus kezeléséért felelős francia szerv (DNLH) javaslatára hozta meg a döntését. Az előző BL-idényben meglepetésre elődöntős együttes kedden tájékoztatta a klub szimpatizánsait, hogy a török klubtól nem kér jegyeket a találkozóra, nem szervez a drukkerek számára közös utazást, illetve arra kéri őket, hogy ezeket önállóan se intézzék el maguknak.
 
A Besiktast és az Olympique Lyont azért büntette meg az európai szövetség (UEFA), mert április közepén a két együttes franciaországi Európa Liga-negyeddöntője a török együttes szurkolóinak sportszerűtlen viselkedése miatt - pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat ember a pályára szaladt - háromnegyed órás késéssel kezdődött. Az UEFA mindkét klubot 100 ezer euró megfizetésére kötelezte, illetve egy évre kizárta az európai kupaküzdelmekből. Utóbbi szankciót azonban két évre felfüggesztette.

Horror: így fest a City kapusának a feje, miután szétrúgták - kép " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

Előre szólunk, nem fog mindenkinek tetszeni a látvány.

Videók