"Nagyon fontos volt a továbbjutás a klub számára" - Guardiola

Terzic a játékvezetést kritizálta, míg Guardiola csapata nem szeretne megállni az elődöntőben.


A Manchester City kettős győzelemmel ejtette ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a német bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmundot. Pep Guardiola ezzel először jutott be a legrangosabb nemzetközi kupa elődön

 

Edin Terzic: Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, hiszen három félidő után továbbjutásra álltunk. Azonban a két meccs alapján a Manchester City megérdemelten jutott tovább a párharcból. A játékvezetés csalódást keltett számomra az elmúlt egy hétben, hiszen két sorsdöntő szituációban is a kárunkra ítéltek. Az egyenlítés után eldőltek a lényegi kérdések. Próbáltuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ezt nagyrészt sikerült is. 


Pep Guardiola: Nagyon fontos volt a továbbjutás a klub számára. Ez egy nagyon helyzet volt, hiszen 10 hónapig kőkeményen dolgoztunk azért, hogy ide eljussunk, és ez alapján a találkozó alapján ítélik meg az egész évi teljesítményt. Ez nem korrekt. Természetesen nem szeretnénk megállni. A PSG lesz az ellenfelünk, megmutatták milyen kemények, hiszen kiejtették a címvédő Bayern München csapatát. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy az elmúlt öt évben háromszor is a negyeddöntőben estünk ki. A játékosok tovább szerettek volna elődöntőbe jutni, és ez sikerült nekik. 

Borítókép: Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Videók