„Micsoda kérdés ez?” – kifakadt a PSG edzője

Luis Enrique csapata 4-1-re kapott ki a BL-ben, de szerinte nem érdemeltek vereséget.


Hét meccsen mindössze 12 pontot szerzett a bajnokságban a címvédő PSG, miközben legutóbb a Bajnokok Ligájában súlyos vereséget szenvedtek a Newcastle ellen. A szerdai meccset követő sajtótájékoztatón a tréner reagált a kritikákra.

A L'Équipe és a Le Parisien újságíróit sem nyűgözte le a francia csapat legutóbbi teljesítménye. Előbbi szerint „az a merészség, hogy négy támadóval és két középpályással álltak ki a St. James' Parkban, nem hozta meg a gyümölcsét. A legmeglepőbb, hogy semmit sem változtatott a tervein, annak ellenére, hogy a középpályán óriási nehézségei voltak a csapatának.” A Le Parisien pedig kimondta, egyértelműen Luis Enrique felelőssége a fiaskó.

A vereséget követően az edzőnek meg kellett védenie a rendszerét és a játéktervét. Ezt úgy tette, ahogy általában szokta: „Miért ezt a rendszert választottam? Én vagyok az edző, nekem kell döntenem”. A spanyol tréner úgy vélte, a csapata nem érdemelt vereséget, továbbá biztosította, hogy továbbra is az a céljuk, hogy továbbjussanak a csoportból.

„Súlyos vereség? Nem tudom. A célunk az, hogy továbbjussunk. Ez egy nehéz csoport, tudjuk, de még mindig másodikak vagyunk. Az utolsó meccsek szórakoztatóak lesznek. Jobban kell menedzselnünk őket.” Végül pedig megvédte magát: „Nehéz a PSG-t edzeni? Miféle kérdés ez?”

A PSG a hétvégén a Rennes együttesével találkozik, a BL-ben pedig majd az AC Milan vár rájuk.

Borítókép: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images

Videók