Megsemmisült a Liverpool a hosszabbításban

Drámai mérkőzésen, a ráadást követően búcsúzott a címvédő.


Az Atletico Madrid hatalmas bravúrral jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Diego Simeone együttese két gólós hátrányból állt fel a Liverpool ellen a hosszabbításban.

Bár a koronavírus-járvány miatt több találkozót is zárt kapuk mögött rendeztek, a Liverpool szerencsés helyzetben volt. Mivel az angoloknál még nem vezettek be változtatásokat, telt ház fogadta a párbaj résztvevőit.

A mérkőzés első villanása Diego Costa nevéhez fűződik, ai Joao Félix remek passza után találhatott volna kapuba, de lövése a rövid sarok mellé ment.

Ezt követően már Jürgen Klopp csapatáról szólt az első játékrész. A vörösök számos helyzetet alakítottak ki, bár az első góljukra  a 43. percig várni kellett. Georginio Wijnaldumot teljesen üresen hagyták középen, ő pedig ki is használta a lehetőséget, fejjel juttatta a labdát a kapuba. 

A Liverpool játékosai úgy vonulhattak a szünetre, hogy tudták az összesített párharc 1-1-re áll.


Wijnaldum gólja után összessítésben egyenlített a Liverpool.
Fotó: Julian Finney/Getty Images


A második félidőben a BL-címvédő fokozta a nyomást. Egyre többször jutottak el az ellenfél kapujáig. Oblak tudását Mohamed Szalah Sadio Mané és Oxlade-Chamberlain is tesztelte, de a spanyolok kapusa állta a sarat. A  támadással akadtk problémái az Atléticonak, így 10 perc elteltével Simeone lehívta a pályáról Diego Costát, és Marcos Llorentét küldte a helyére. Valószínűleg ekkor még ő sem volt tisztában azzal, hogy élete egyik legjobb húzását hajtja végre.

Jót tett a változás a vendégeknek, előbb Joao Félix veszélyeztette Adrián kapuját, majd Saúl fejelt gólt, igaz ez utóbbit les miatt érvénytelenítették.


Hiába a több labdabirtoklás, gólokban az Atlético Madrid bizonyult jobbnak.

Fotó: eredmények.com

Miután a rendes játékidőben az összesített állást tekintve nem jutottak dűlőre a felek, jöhetett a ráadás. 

A 94. percben nagyot fordult a kocka, Firmino találatával 2-0-ra vezetett a Liverpool, ami egyben azt is jelentette, ha minden így marad, ők jutnak tovább.


A Liverpool a hosszabbításban is gólt szerzett Firmino révén.
Fotó: Julian Finney/Getty Images

Három perccel később Llorente jelezte, nem adják fel és a végsőkig küzdenek. Találatával 2-1-re módosult a mérkőzés, ami egyben azt jelentette, hogy ismért döntetlenre áll a párharc. 

A Liverpooliak hálóőre nem volt formában és másodszor is hibázott, amit Lllorente megint kihasznált. Az első góljához hasonlóan ezúttal is a bal alsót lőtte ki. Ezzel már a vendégeknek állt a zászló.

A kegyelemdöfést Álvaro Morata adta meg a vörösöknek, góljával 2-3-ra módosította az állást. Ezzel az is eldőlt, hogy a spanyol gárda jut a legjobb nyolcba.Morata gólja után, már az Atlético örülhetett.
Fotó:Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images

Az Atlético Madrid egyúttal a Klopp-gárda 25 meccses veretlenségi szériáját is megszakította. A Liverpool ugyanis ennyi mérkőzés óta nem szenvedett vereséget európai kupamérkőzésen.


Fernando Llorente, (jobbra) valamint Álváro Morata joggal örülhetett a mérkőzés után.
Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Az is biztossá vált, hogy a tavalyi BL döntősök egyike sem lesz ott idén a végjátékban. 

 

  

A PSG, a Leipzig, és az Atalanta után az Atlético jutott be a legjobb nyolc közé.

Borítókép: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images

 

Videók