Mégsem lehetnek nézők a BL-döntőn?

Veszélybe került a szurkolók részvétele a Manchester City-Chelsea találkozón.


Veszélybe került a Manchester City és a Chelsea szurkolóinak részvétele a labdarúgó Bajnokok Ligája isztambuli döntőjén, mivel a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter pénteken elmondta, hogy a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba - például Törökországba - csak a "legszélsőségesebb körülmények között" megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.
"Ez azt jelenti, hogy a szurkolóknak nem szabad Törökországba utazniuk" - mondta Shapps.

Egyelőre nem világos, hogy a játékosok mentességet kapnának-e a karantén alól, de ha nem, az befolyásolná a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságot is.
Törökország az elmúlt hetekben a negyedik helyet foglalta el a világon a napi új koronavírusos eseteket tekintve, ezért a kormány országos zárlatot hirdetett május 17-ig. Ezzel némileg sikerült megfékezni a járvány terjedését, a napi esetszám április közepén még 63 ezer volt, szerdán viszont már 27 ezer alá csökkent.

Az Atatürk Olimpiai Stadionban május 29-én sorra kerülő BL-döntőt jelen állás szerint 25 ezer néző jelenlétében rendezik, mindkét klub 4000 belépőjegyet kap.

Az angol sportmédiában napok óta kiemelt téma, hogy a finálét Angliában kellene megrendezni, és a pletykák szerint az Aston Villa örömmel otthont adna a meccsnek, de az európai szövetség (UEFA) ragaszkodik Isztambulhoz, és csak a török kormány kérésére helyezné át a döntőt.

Grant Shapps elárulta, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) tárgyalásokat folytat az UEFA-val.
"Nyitottak vagyunk a rendezésre, a végső döntést az UEFA hozza meg" - tette hozzá.

Borítókép: Facebook.com/ Uefa Champions League 

Videók