Mancini: hibáztunk, kiestünk, ilyen ez a Bajnokok Ligája - nyilatkozatok, D csoport

A Manchester City nem tudta legyűrni a Real Madridot, így már nem juthat tovább a csoportból. A Borussia Dortmund sima győzelmet aratott az Ajax otthonában, és megnyerte a kvartettet.


A Manchester City a fogadkozások ellenére már a tizedik percben hátrányba került hazai pályán a Real Madrid elleni összecsapáson, Benzema gólját nyugodtan hívhatjuk kegyelemdöfésnek. Válaszolni ugyan még tudott az angol bajnok, de a mérkőzésen látszott, ennek kiesés lesz a vége. A Real Madrid végig uralta a szerdai mérkőzést, az emberhátrány ellenére sem volt benne a találkozóban, hogy vereséget szenved a királyi gárda.

Roberto Mancini, Manchester City:

- Temészetesen csalódott vagyok. Úgy kezdtük meg a Bajnokok Lugáját, hogy tudtuk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk. Hibáztuk, kiestünk, ilyen ez a Bajnokok Ligája.

José Mourinho, Real Madrid:

- Nem szeretnék beszélni a bírókról. A kapu és a büntetőterület messze van a kispadtól, nem tudom megmondani, hogy jogos volt-e a tizenegyes, avagy sem. A Citynek fantasztikus csapata van, mi pedig 10 emberrel fejeztük be. Védekeznünk kellett, és nem volt ott a kispadon Essien, aki jól jött volna ebben a helyzetben. A játékosok sokat dolgoztak és nagy meccset játszottak. Ezzel az eredménnyel már most bejutottunk a nyolcaddöntőbe. Sok gólhelyzetünk volt. Ha megszerezzük a második gólt, eldőlt volna a meccs, teljességgel uraltuk az összecsapást. Hihetetlen, hogy egy ilyen csapat, mint a City, tele első osztályú játékosokkal már másodszor nem tud eljutni a nyolcaddöntőig. Ők domináltak néhány percig, aztán jött a tizenegyes és a kiállítás, majd az egyenlítés. Emberhátrányban játszva egy ilyen támadókkal rendelkező együttes ellen kiválóan ellenálltunk. Döntetlenre kell játszani, nem győzelemre. Továbbjutottunk egy mérkőzéssel a csoportkör vége előtt.

A holland és a német bajnok találkozása meglepő eredménnyel zárult. A Dortmund gyakorlatilag egy óra alatt kivégezte az Ajaxot. A Dortmund győzelmével biztosan továbbjutott a csoportból, míg az Ajax maximum az Európa Ligában folytathatja szereplését.

Frank de Boer, Ajax:

- Dühös voltam a félidőben. A Dortmund szabadrúgását átaludtuk, Götze dolga nem volt túl nehéz. Átlagosan legalább 70 százalékban birtokoltuk a labdát, de iszonyatosan buta gólokat kaptunk. Ez volt a legfájóbb a vereségben és a kiesésben.

Jürgen Klopp, Dortmund:

- Nem volt ez egy könnyű mérkőzés. Az Ajaxnál volt többet a labda, a gólokat viszont mi rúgtuk, ráadásul remekül megkomponáltakat, és jó időben születtek, utóbbi nagyon fontos volt.

LABDARÚGÁS
Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
Ajax (holland) - Borussia Dortmund (német) 1-4
Gólszerző: Hoesen (87.), illetve Reus (8.), Götze (36.), Lewandowski (41., 67.)
Manchester City (angol) - Real Madrid (spanyol) 1-1
Gólszerző: Agüero (73.), illetve Benzema (10.)

Íme a négy csoport tabellája és állása. KATTINTS!

Amennyiben a góllövőlistát szeretnéd megtekinteni, KATTINTS ide.

Videók