Lineker megtette tétjeit

A Times kérdezte a BL döntő esélyeiről.


Gary Lineker szerint a Liverpool a toronymagas esélyese a labdarúgó Bajnokok Ligája június elsejei, madridi döntőjének, amelyben a Tottenham Hotspur lesz a Vörösök ellenfele.
A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó, volt válogatott Lineker - aki egyébként 1989 és 1992 között a Spurs játékosa volt - felhívta a figyelmet arra a 26 pontos különbségre, amely az angol bajnokság tabelláján kialakult a két együttes között. A Liverpool a második, a Tottenham a negyedik helyen zárta a Premier League-et.
"Ha összességében összehasonlítjuk a két csapatot, a Liverpoolnak vannak jobb játékosai. - nyilatkozott Lineker a The Timesnak. - A gárda több mint húsz ponttal szerzett többet az idény során, így nehéz bármi alapján is a Tottenhamet esélyesebbnek tartani."

(Photo by Sandra Montanez - FIFA/FIFA via Getty Images)


A volt futballista ugyanakkor hozzátette: "De ahogy mindannyian tudjuk, a labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer, ezért is olyan különleges ez a sportág."
Az 58 éves szakember dicsérte a Liverpool vezetőedzőjét, Jürgen Kloppot, amiért a saját képére szabott egy csapatot, és egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a Tottenhamnek mindenképpen költenie kell azért, hogy lépést tartson a mester, Mauricio Pochettino ambícióival.
"Klopp egy rendkívül szenvedélyes, érzelmes ember. - magyarázta Lineker. - Ez a mostani Liverpool tükrözi az ő személyiségét, nagyon dinamikus, nagyon energikus. Klopp nagyon intelligens és briliáns futballszakember. Pochettino pedig egyértelműen az egyik legjobb menedzser a világ futballjában, de a Spursnek be kell fektetnie, támogatnia kell a terveit azért, hogy megtartsa."
A Tottenham az előző két átigazolási időszakban senkit nem szerződtetett részben azért, hogy a tavasszal átadott új stadion munkálataira elegendő forrás jusson. Az argentin tréner ezzel együtt többször utalt arra, hogy távozhat, amennyiben a befektetések elmaradása miatt a csapat nem lesz képes trófeákért harcolni. Pochettino vezetésével az észak-londoni gárda az elmúlt négy szezont egyformán az első négy között zárta a bajnokságban. 

Videók