Lenyűgöző védőmunka, ez a Monaco

A Monaco csapata 1400 perce nem kapott gólt a különböző sorozatokban, ami jól mutatja, mennyire erősek hátul. A szerda esti BL-meccsen is ez lehet a fő fegyverük az Arsenal ellen.


A Monaco a csoportmérkőzések során csupán egy gólt kapott, amivel egy illusztris társasághoz csatlakozhatott, hiszen korábban az AC Milannak sikerült egyetlen góllal abszolválnia a csoportkört, még a 1992-93-as szezonban.

A francia csapat tavaly nyáron megvált két világsztárjától is. James Rodríguez a Real Madridba, míg Radamel Falcao a Manchester Unitedbe igazolt. Azóta, igazi gólveszélyes támadó nélkül maradva, minden energiájukat a zárt védekezésbe fektették.

A védelmükben ott van a tapasztalt Ricardo Carvalho, aki Andrea Raggival nagyszerű párost alkot. A két szélen a támadásban is veszélyes Layvin Kurzawa, és a Real Madridból érkező, Fabinho robotol. Jardim mester nagyszerűen összerakta ezt a csapatot, akik védekezésben szinte tökéletesen dolgoznak együtt. A középpályán a két "mindenes", Geoffrey Kondogbia és Tiemoue Bagayoko pedig leveszi a terhet a szervező feladatokat ellátó Jeremy Toulalanról, és Joao Moutinhóról.

A Monanco ereje tehát a védekezésben rejlik, amit nem lesz könnyű áttörnie az Arsenalnak. A szerda esti mérkőzésen az egyik legjobb védelem néz szembe az egyik legjobb támadó focit játszó csapattal. Arséne Wenger bízhat a kombinatív játékosaiban, bár nem olyan rég, az Emirates Kupán a Monaco 1-0-ra le tudta győzni az angolokat. Igaz, akkor volt egy Falcao is a csatársorban.

Videók