Kiderült, mire kellett a bírónak Haaland autogramja

A jó szándék vezérelte.


Jótékony célra kért a mérkőzés egyik asszisztense autogramot Erling Haalandtól a Manchester City és a Borussia Dortmund kedd esti labdarúgó Bajnokok Ligája-találkozója után. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ezzel együtt elfogadhatatlannak tartja az esetet.

A román partjelző, Octavian Sovre a lefújást követően, az öltözőfolyosón megkérte a német klub norvég sztárcsatárát, hogy írjon alá neki egy sárga lapot, és - bár a helyzet egyáltalán nem volt szokványos - a 20 éves játékos eleget is tett a kérésnek.

Az asszisztens csütörtökön elárulta, hogy régóta gyűjt aláírásokat különböző sportolóktól - jelenleg nagyjából 250-nél tart -, és az eladásukból befolyó összeget egy autistákat támogató szervezetnek ajánlja fel. Az SOS Autism vezetője, Simona Zlibut a gsp.ro portálnak elmondta, nagyon hálásak a bírónak a segítségért, amely nélkül nem tudnának működni.

Sovre közölte, hogy Lionel Messitől kilenc autogramot kapott, amikor tudatta az argentin sztárral, hogy jótékony célra kér tőle aláírást.

A keddi negyeddöntős összecsapást a City nyerte 2-1-re.

Az UEFA szerint ugyanakkor elfogadhatatlan és méltatlan, hogy a mérkőzések hivatalos személyei aláírást kérjenek a futballistáktól, és ezt a véleményét - Roberto Rosettinek, a játékvezetői bizottság vezetőjének levelén keresztül - közölte is a bírói csapatokkal.

"Az UEFA törekvése az, hogy önöket ugyanúgy tiszteljék, mint a játékosokat, és önök segítik ezt a törekvést azzal, hogy sportosak, tisztelettudóak és profik" - írta Rosetti.

"Ha azt akarják, hogy ugyanúgy tiszteljék önöket, mint a játékosokat, miért kérnének autogramot vagy egy mezt? Ők is kérnek önöktől? Ez egyszerűen elfogadhatatlan, ez méltóság kérdése. És ne feledkezzünk meg az UEFA-mérkőzéseken működő televíziós kamerákról: ezek mindent láttatnak."

Borítókép: Twitter.com/ ESPN

Videók