Két kudarcos év után álomsorsolás – bizonyíthat a Barcelona

Az elmúlt két BL-idényben már a csoportkörben búcsúztak a katalánok, idén kedvező helyzetbe kerültek, kérdés, hogy élnek-e vele.


A bajnokságban nagyon ment, a nemzetközi kupákban pedig nagyon nem – röviden így lehete összefoglalni a gránátvörös-kékek előző szezonját. Xaviék ugyanis megnyerték a LaLigát, ugyanakkor a BL-ből és az EL-ből is hamar búcsúztak.

A Bayern München, Inter Milan és Viktoria Plzen trió ellen mindösszesen hét pontot szerzett 2022 őszén a Barcelona, a cseheket oda-vissza megverték, a Bayerntől kétszer, az Intertől egyszer kaptak ki. Ezzel a csoport 3. helyén zártak, ami azt jelentette, hogy az Európa-Ligában folytathatták.

A másodikszámú kupasorozatban a Manchester Uniteddel találkoztak, a vörös ördögökkel 2011-ben még BL-döntőt vívtak. Akkor a Barca nyert, ezúttal azonban 4:3-as összesítéssel az angol csapat lépett tovább.

A 2023/24-es szezonban kedvezőbb sorsolást kapott a spanyol bajnok: A Royal Antwerp FC, az FC Porto és a Shakhtar Donyeck került velük egy négyesbe. Az első meccsnapon a belga bajnokot fogadják a barcelonai olimpiai stadionban.

Ebből a csoportból alighanem kötelező a továbbjutás, ha nemzetközi szinten szeretne ismét meghatározó csapattá válni a katalán együttes, Xaviék ugyanis 2015-ben nyerték meg utoljára a sorozatot, annak meg jövőre lesz 9 éve.

Borítókép: Europa Press/Europa Press via Getty Images

Videók