Keményen megbüntette a BL-selejtezős csapatot az UEFA edzője miatt

Nincs meg a megfelelő képesítése, hogy a padon üljön.


Az orosz FK Krasznodar vezetőedzője, Murad Muszajev nem rendelkezik megfelelő képesítéssel, ezért a klubot 50 ezer euróra (16 millió forint) megbüntette az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).
 
Az UEFA vizsgálata megállapította, hogy a 35 éves edzőnek nincs pro licence, ezért nem tevékenykedhetne vezetőedzőként. A tavaly áprilisban kinevezett Muszajev helyett rendszerint mást szoktak feltüntetni vezetőedzőként a mérkőzések jegyzőkönyvében, de a gyakorlatban ő irányítja az orosz csapatot.
 
Az európai szövetség a pénzbüntetésen kívül megtiltotta a trénernek, hogy a szakmai stáb tagjaként részt vegyen az FK Krasznodar nemzetközi kupamérkőzésein, vagyis nem ülhet le a kispadra, a pro licences tanfolyamot pedig csak egy év múlva kezdheti meg.
 
Muszajev 2005 óta dolgozik edzőként a klubnál, korábban a tartalékcsapatot irányította, majd az utánpótlásban tevékenykedett. Vezetésével a felnőtt csapat az előző idényben bronzérmes lett az orosz élvonalban, így a harmadik fordulóban csatlakozhat a Bajnokok Ligája-selejtező mezőnyéhez. A Krasznodar tavasszal a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában, miután elbúcsúztatta a Bayer Leverkusent, végül a Valencia CF állította meg.
 
Fotó: Carlos Sanchez Martinez/Icon Sportswire via Getty Images
 

Videók