Kedden utazik Lisszabonba az Atlético, két játékos karanténban marad

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett újabb tesztek vártak a delegációra.


A vasárnap kitudódott két pozitív koronavírus-teszt miatt, a korábbi tervekkel ellentétben az Atlético Madrid nem utazott el hétfőn Lisszabonba a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére.

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A spanyol sajtó úgy tudta, hogy két játékosról van szó, ezt az Atlético hétfőn délután megerősítette, közölve, hogy az argentin Angel Correa és a horvát Sime Vrsaljko az érintett, s ők - bár tünetmentesek - házi karanténban maradnak.

null

PCR tests for remaining first team players, coaches come back negative. https://t.co/dbdmCbEHl0


A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek vártak a majadahondai edzőközpontban. Ezek mindegyike negatív lett, így a hétfő délutáni tréninget már megtartotta Diego Simeone vezetőedző. A társaság kedden kel útra Portugáliába.

Az európai szövetség (UEFA) később közölte: a spanyol együttes mindenképpen lejátssza a negyeddöntőt.

"A mérkőzést a tervek szerint megrendezik" - mondta a szervezet képviselője. Hozzátették, a BL portugáliai, illetve az Európa-liga németországi végjátékára látogató UEFA-elöljárókat folyamatosan tesztelik majd, a győztesnek járó serlegeket átadó Aleksander Ceferin elnököt és Teodore Teodorisz főtitkárt pedig két nappal a finálék előtt is vizsgálatnak vetik alá.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Portugáliában.

Kép: Alejandro Rios/DeFodi Images via Getty Images

Videók