Hiába hagyott alább a tempó, a Ferencváros nem tudott szépíteni

A Barcelona egy félidő alatt eldöntötte a találkozó sorsát.


A Barcelona már az első félidőben lerohanta ellenfelét, és magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott.

(Fotók, videó: sport365.hu/Bakonyi Péter)

 Már a mérkőzés első perceiben komoly nyomást helyezett a Barcelona a hazaiakra. A 3. percben Frimpongnak kellett mentenie Braithwaite elől, majd két perccel később igazán veszélyes helyzet alakult ki a Ferencvárosi kapu előtt.

Dest beadása után, Braithwaite vette célba a kaput ballal, de elvétette a lövést. A 10. minutumban Pjanic passzolt Trincano felé, de Dvali sikeresen lépett közbe. Nem lélegezhettek fel azonban a zöld-fehérek, alig 2 perccel később Dibusznak kellett védenie Jordi Alba lövését, igaz később kiderült a spanyolok játékosa lesen volt.

Nem kellett megvárni az első negyedóra leteltét az első gólig, Alba beadása után Griezmann futotta le Dvalit, és ballal varázsolta a kapu közepébe a labdát.A katalánok a vezetés megszerzése után sem adták alább, 4 perccel később Dembelé és Alba összjátéka után Trincao próbálkozott a gólszerzéssel, a labda azonban elment a jobb alsó mellett.

A 21. percben aztán ismét a Barcelona játékosai villogtak. Alba passzát követően Dembélé adta középre Braithwaitenek, aki öt méterről talált be a bal alsóba. Alig telt el 6 perc, Braithwaite ismét megindult, Frimpong pedig csak szabálytalanul buktatta őt, így büntetőhöz jutott a Barcelona, amit Dembélé értékesített.A gránátvörös-kékek a továbbiakban sem eresztettek ki, folyamatosan veszélyeztették a magyarok kapuját.A 34. percben Griezmann passzából Braithwaite ballal mellé lőtt, majd 2 perc múlva Dibusznak kellett védenie előle.

Nem sokkal később Tokmac indult meg a túloldalon, de lövésig nem jutott. A 41. percben Dibusz lopta el a labdát Dest elől. Két perccel a félidő vége előtt Uzuni indult meg, Alba azonban menteni tudott előle.

Az első felvonás utolsó 2 perc viszonylag eseménytelenül csorgott le, így a félidőben 3-0-ra vezet a vendég Barcelona.

Bár a Barcelona a második félidő kezdetén is ostromolta a hazaiak kapuját, a 49. percben azonban Dvali labdát lopott. Heister beadása után Tocmac Nguen Minguezába lőtte a labdát, a kipattanó azonban a zöld-fehérekhez szállt és Sigér próbálkozott 22 méterről. Egy perc múlva Pjanic került lövőhelyzetbe, ezt azonban nem sikerült gólra váltania.

Az 53. percben Griezmann fellökte Somáliát, amit a bíró sárgalappal „díjazott”. Ezt követően a katalánok újra megélénkültek, Dvali lőtt az oldalhálóba. Néhány minutummal később Botkát ápolni kellett, mert Firpo felsértette az arcát a kesztyűjével.Az ápolás után folytatódhatott a játék, a ferencvárosiak pedig ismét a spanyol kapunál próbálkoztak. Ezúttal Isael lőtt 12-ről, de a katalánok blokkolták. A szögletet követően Braithwaite mentett Somália elől.

A 67. percben a túloldalon ment a csatározás, Fripo passza után Dembélé lőtt Dibusz kapuja mellé.

17 perccel a vége előtt nagy lehetőséghez jutott a Fradi. Baturina kihasználta, hogy Mingueza egy percre elbambult. A hazaiak játékosa 7 méterről próbálkozott fejjel, de Neto védte a lövését.

Egy perccel később Trincao hagyott ki egy ziccert, igaz a bírók mutatták: lesen volt. Bár a tempó valamelyest csökkent az első félidőhöz képest, a vendégek továbbra is rendre veszélyt jelentettek a Ferencváros kapujára. A 79. percben Pjanic lőtt mellé jobbal.

A 83. percben Laidouni lódult meg, de a labdát a spanyolok hálóőrének kezébe "passzolta".

Egy perc múlva Blazic adta el a labdát, amiből Puig tudott indulni. A katalánok játékosa Dembélének passzolt,de a lövését sarokkal blokkolta Blazic. 

Az utolsó percekben a Fradi helyezte nyomás alá az ellenfelét. Előbb Dest fejelt 5 méteres távolságból, majd Haratin lőtt mellé 11-ről. A végjátékban hiába volt a Ferencvárosnak több helyzete, egyiket sem sikerült gólra váltaniuk, így maradt a 3-0-ás eredmény.

  

Ferencvárosi TC - FC Barcelona: 0:3

Fotók: Sport365/Bakonyi Péter

Borítókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Videók